Arapska liga ne priznaje opoziciju
0
Assad ostaje legitimni predstavnik vlasti u Siriji
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko si covjek i sunit sam vec ustanovio jer cijelo virijeme branis Basarov rezim i u-bi-ja-nje nenaoruzanih sunitskih civila u Siriji.
@denzel: Pa razlike između Šiita i Rafidija skoro pa i nema, ovi drugi su proizašli iz prvih. :) Uglavnom, po muslimane su opasniji Šiiti (i svi njihovi ogranci) nego kršćani.
Bravo ASAD , ta opozicija su teroristi treba ih se rjesiti , VOLIM TE ASAD
@anonblack znaci, dr.qaradawi veze nema?! nego,ako su rafidije proistekle od sija ( sto je tacno), analogno tome neoharidzije/tekfirdzije/veh-bi-ajevci (ekstremne \"selefije\") i ahmedije su proistekle od sunija (sto je, takodjer, tacno) i predstavljaju iste. znaci,ako cemo generalizirati i sije nazivati,po ekstremnoj sekti koja je izasla iz islama, rafidijama, onda brate hajmo i sunije nazivati tekfirdzijama.
op sije sevarlije
Dz.ih.adbosna je @ampak, u.s.t.a.s.a iz Kiseljaka
Taman kad sam pomislio da ne moze jadnije od @dzihadbosninog \"covjeka\", uleti @ZivkoJoslio sa \"civilizovanim covjekom\"
Prostor Sirije se zvao Antiohija? Pa ti si glup ko točak.
Već sam jednom komentarisao da je sukob u Siriji vrlo komplikovan sa poprilično dugim istorijatom neprijateljstava. Trebaće sigurno decenije da dođe do izmirenja među Sirijskim narodom, naravno pod uslovom da SAD i pridružene vazalske države ne izdejstvuju novu intervenciju i dramatično uvećaju razmere ove ionako velike tragedije. Još nešto nekako Sirija ili prostor današnje Sirije (pre se zvala Antiohija i još nekim imenima) je verovatno preživio više tragičnih sukoba i ratova (po pisanim dokumentima preko 3500 godina) nego bilo koji drugi geografski prostor na svetu. Stoga bar jedan duži period mira i lečenja rana Sirijskom narodu ili narodima sigurno nebi škodio.
Svi smo mi Assad!
Sta ti je Sija? Jesi mislio Siti ili si samo od Amerikanaca cuo da je to Sija...
nikad mi nechemo skontakt taj bliski istok.. Bozhe me oprosti,.. u suri El Beqare pishe dobro tko su beduini, oni drzhe vlast kao royal i ostali. u glavnom. prcha o cvrchku i mravu.. nista drugo.. rat je tamo nemilosrdan, ne tuku se muslimani izmedju sebe, vech svi oni neprijatelji koji imaju lazhna dokumenta da su muslimani, a zapravo su neki drugi.. nisu samo arapi muslimani, ima ih i pravoslavaca i rimokatolika,. i ostalih mahuna i boranija.. shije i sunniti. ma dajte molim vas.. samo Kur\'an. dovoljan nam je Dokaz.
i jos jedno pitanje - ko je ne naoruzan?!
dakle, sejh dr. bouti za tebe, takodjer, nije sunit, niti covjek? ti stvarno ne kontas poentu. niko ne brani asada kao asada, nego legitimnu borbu sirijskih vlasti protiv strogo isplaniranih i isceniranih anglo/americko-cionistickih \"demokratskih pobuna\".
znaci, ako sam sija tu sam vec dotakao dno, ali eto moglo bi me izvuci to da sam covjek?! jadno... ti uopce ne poznajes razliku sija i rafidija...sta da pricam s tobom?! nego, tako su, odmah nakon rata, na hadzu sirili svoju \"dawu\" i opisivali kako sije kolju sunije po bosni. btw, sunija sam, ali ako ce tebi biti lakse bit cu sija (meni je sve-Jedno).