Napali stranice ukrajinskih vlasti
7
Anonymousi u operaciji osvete Demonoida
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova priča o mandarinama odslikava činjenicu da se kreativnost i inventivnost možda mogu dobro unovčiti samo u početku. A onda i ostali trgovci samo kopiraju ideju. To je glavna draž poštene trgovine. Niko nema pravo držati monopol. Konkurencija najčešće povećava omjer kvaliteta i cijene. A povećanje tog omjera olakšava egzistenciju najširim narodnim masama.
Evo još jedan primjer realnog života: jedan moj drugar je prije mnogo godina primijetio da na sarajevskoj pijaci Markale niko ne prodaje mandarine, pa se zaputio u Metković i tamo u bescjenje kupio mandarine, i kombijem ih dovezao u Sarajevo da ih proda po punoj većoj cijeni. Kazao je, citiram: \"prvi dan sam prodao pola kombija, jer sam bio jedini prodavač mandarina na pijaci. A sutra, druga priča: osim mojih mandarina, pojavilo se još 5 štandova ...\"
Ma znaš šta je \"mrav3\", glavni razlog opadanja Holywood-a posljednjih godina je konkurencija. Jednostavno, tehnika je drastično pojeftinila, pa filmove sve više i više snimaju države koje ranije nisu imale filmsku tradiciju. Ali kad je profesionalni kvalitet u pitanju, Holywood je još uvijek jak kao beton.
zanimljivo koliko se bune protiv skidanja filmova, a ja ne vidim uopste da hollywood manje izbacuje filmova godisnje. :)
Budimo realni: Više od 99 % Microsoftovog software-a su izmislili ljudi koji su živjeli još u vrijeme kada Microsoft nije ni postojao. I to je vrlo jednostavno dokazati na sudovima. Eto to je glavni razlog zbog kojeg Microsoft podmićuje lokalne režime da djeluju mimo sudova.
Ja lično smatram da pravo na intelektualnu svojinu, patente i autorska prava trebaju imati samo najsiromašniji stanovnici. Srednjoj klasi i bogatašima treba uskratiti ta prava. Bogatašima je vrlo jednostavno podmititi vlast novcem na protivzakonit način (evo, najpoznatiji primjer na svjetskoj skali je upravo Bil Gates koji u mnogim državama na planeti finansijski podmazuje lokalne vlastodršce da djeluju mimo sudova, čak i ovdje na Balkanu).
malo se obrazuj i ne se*ri previse http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes_mask
Maske koje nose anonymusi su maske koje koriste masoni (pogledati film \"V for Vendetta\" ). to dovoljno govori o njima
ma ovi anonimusi su hekeri pod okriljem vlada svijeta...i ubaceni su kao vuk u ovcijoj kozi medju stado...vazda su smrdili od samog pocetka sa svojim djelovanjem... mislim nikad nisu oborili neku vazniju stranicu...recimo BANKE :-)