|

"Ameriku nije briga za nepravdu na Bliskom istoku"

"Ameriku nije briga za nepravdu na Bliskom istoku"
0
F
FENA
30.11.2010. u 13:19
4
komentara
0

dijeljenja
"Ameriku nije briga za nepravdu na Bliskom istoku" Foto: AFP
Dnevnik The Independent objavljuje u utorak komentar svoga dugogodišnjeg bliskoistočnog dopisnika i kolumnista Roberta Fiska, koji smatra da dokumenti koji su procurili preko WikiLeaksa samo pokazuju koliko Ameriku nije briga za nepravdu na Bliskom istoku.
Fisk u Independentu piše da je diplomatska prepiska pokazala kako je glavna američka strategija na Bliskom istoku uvjeriti arapske zemlje da se priključe američko-izraelskoj koaliciji protiv Irana.

Nema nikakvog govora o ilegalnim židovskim naseljima na Zapadnoj obali, piše Fisk, uz zaključak da se američki diplomati povijaju pred izraelskim zahtjevima.

Tako je dopisnik Independenta izdvojio bilješku sa web stranice WikiLeaks o izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahua, koji je izaslanstvu američkih kongresmena 28. aprila prošle godine objašnjavao kako "palestinska država mora biti demilitarizirana".

"Ne smije imati kontrolu nad svojim zračnim prostorom i elektromagnetskim poljem, ne može potpisivati sporazume niti kontrolirati svoje granice", prenosi Independent navode s WikiLeaksa, uz dodatak da nakon ove Netanyahuove opaske nijedan američki kongresmen izgleda nije rekao ni riječ.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...