|

Amerikanci "nemaju pojma" o Evropi

Amerikanci "nemaju pojma" o Evropi
1
S
SRNA
10.1.2013. u 23:44
10
komentara
1

dijeljenja
Amerikanci "nemaju pojma" o Evropi
Britanska politička javnost sve burnije reaguje na intervenciju Amerike po pitanju članstva Londona u evropskom bloku, a konzervatnivni euroskeptici poručuju da Amerikanci "nemaju pojma".
"Amerikanci ne shvataju Evropu. Oni imaju uobičajen stav, prema kojem su, ponekad sjedinjene evropske države isto što i Sjedinjene Američke Države. Oni nemaju pojma" , rekao je poslanik torijevaca u britanskom parlamentu Bernard Jenkin.

Drugi euroskeptik iz redova torijevaca Peter Boun rekao je da bi
pomoćnik američkog državnog sekretara Phillip Gordon trebalo da "gleda svoja posla" i da pitanje o kojem je govorio "nema nikakve veze sa Amerikom".

Prema njegovim riječima, to bi bilo isto kao kada bi neko Njemačkoj ili Francuskoj govorio kako treba da vode svoje poslove.

On kaže i da se tako nešto ne očekuje od višerangiranog zvaničnika u SAD: "Nadam se da će ga predsjednik Barack Obama opomenuti vrlo brzo", dodao je.

Pomoćnik američkog državnog sekretara Gordon juče je izrazio zabrinutost zbog eventualnih posljedica ukoliko bi Velika Britanija istupila iz EU.

On kaže da je britanski glas unutar EU od suštinskog značaja za SAD, te da je članstvo Londona u evropskom bloku "u interesu Amerike".

Cameron, koji je pod pritiskom euroskeptika iz Konzervativne stranke, rekao je ranije da podržava britansko članstvo u EU, ali da želi "novi dogovor" koji podrazumijeva odustajanje od ključnih pitanja.

Rezultati nedavnih anketa pokazuju da su Britanci za izlazak zemlje iz EU, jer smatraju da se Brisel miješa u domaća pitanja i da se razbacuje novcem u vrijeme kada se uvode mjere štednje.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...