Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Takooo je, samo ložite vatru Ameri, svuda cete napraviti požare samo da bi prodali bilione u naoružanju, da se vi samo izvučete iz recesije a ceo svet neka gori i gladuje, nema mira na svetu dok vi ne nestanete.
U svim ratrovima,Amerikanci profitiraju.
Zbog toga ih i insceniraju
Pa u slučaju Balkana, jesmo glupi jer smo nasjeli, i evo opet ćemo. Što se nekih drugih ratova tiče, tu Ameri naprave dogovor sa drugim akterima.
A kad Srbija kupi oruzje od Rusije ne pisete kako Rusija potpaljuje sukob na Balkanu. Svako ima pravo da kupuje za svoj novac od koga zeli sta god zeli.
Amerikanci su naturalizovani šljam iz Engleske,kolonisti,robovlasnici,crveni mundiri koji su indijance pobili,zlo najveće na planeti,pljačkaroši ,oni svugdje ratove prave i samo svoj interes ganjaju
Pa naravno da će Amerika prodavati i davati oružje, samo da još više zavadi i potpali vatre, kao po cijelom svijetu. Mirotvorci pravi!!! :)
Otvaraju još jedan veliki rat i još veću svjetsku krizu. Svi će morati da kupuju oružje umjesto stvari za ugodniji život...
Samo pare .... ovi Ameriklanci ce zbog svog mijesanja izazvati probleme citavom svijetu ....dosta ih je vise ....:(
Ako je postojao hladni rat onda je sad u toku topli! 😂😂😂😂😂😂
Kina najavila odgovor. Puno je za Kinu u igri da bi odgovorili. Moraš se stvarno precijeniti da bi napravio grešku
namjenska industrina vodi rijec, ovo nema veze sa drzavom
Ok hajmo ovako neko mora vladati svijetom od svih sila da Amerika crkne propadne koga bih vi da vlada umjesto Amerike iskteno ko bi bio bolji za ostatak svjeta
U Kini vlada jos uvijek red, rad i disciplina, ljudi nisu individualci nego je familija nukleus svega, jos uvijek postoje osnovna ljudska nacela kao npr. postovanje starijeg koja su u Zapadu izumrla. Fascinantna drzava u ovom momentu - sa mnogo boljim vrijednostima nego Amerika. A da su sve velike sile kolonijalne i dan danas - tu nema dileme, samo je pitanje koja tebi vise odgovara. Niti jedna nije savrsena… Ja sam pro Kina u svakon slucaju ✌️
Ne mislim da je diktatura, bio sam tamo - naravno ne mozes sve raditi sto pozelis, ali to i ne treba tako da bude. Moraj se znati prioriteti, a za jaku zemlju potrebna je cvrsta ruka - pogotovo u najmnogoljudnijoj drzavi ikada. Nema blagodati, a da nista kao gradjanin (prosijek i velika vecina) za to ne uradis - potpuno ispravna ideologija.
Sto ugrozava mir kad i marsovco znaju da tajvan nece nikog napasti .... logika ?? Nema
Produkcija cipova i kompetetivna prednost. Nemaju vremena da sacekaju da istekne stogodisnji sporazum da im se opet pripoji Tajvan zbog silnih desavanja trenutno na svijetu. Igra se gadna utakmica za prva tri mjesta, a a Amerika sve radi da sacuva prvo mjesto pa naoruzava Ukrainu i Taiwan ne bi li se ekonomski malo popravili. Ako be dodje do nekog svjetskog rata gdje bi svi nahebali, onda ne moze nista stati Kini na pit da bude velesila broj 1.
ruski botovi i subotom rade
Ona teta slucajno naljutila kineze i prepala tajvance hahahaha
Opet ce Amerikanci isprovocirat rat. Tu su najbolji. A sve da bih oslabili ekonomija Rusije i Kine.
To i jeste cilj, Ameri zavade i nahuškaju, a onda prodaju svoje naoružanje. Americi je potrebno da je konstantno u ratu