Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno...nema olakšavajućih okolnosti! Pokrao si milione? Evo ti 110 godina. Šta? Hoćeš da se žališ? Ugrožena ti ljudska prava? Ok, u pravu si, smanjićemo ti kaznu...evo...102 godine. Vidimo se kad odslužiš. O Bože, što nas ne primaju u neku Američku uniju, a ne u sranje od EU gdje bi ovakav lik dobio par godina uslovno i više bi se pisalo o njegovom seksualnom životu nego o onome za šta je kriv (šifra: Berlusconi).
Sto ti je DRZAVA!!
Pa kompletna euforija oko sarajevske berze je bila ponzi sema. Dok su slovenci ulagali sve je raslo (cak i bankrotirani sarabon naprimjer) onda su se izvukli sa velikim profitom a naivci (kao ja) su ostali sa veoma skupom skolom. Dakle nije bilo vise novih ulaganja i stvar je pukla doslovno preko noci. Kod njih neko odgovara zbog toga!!!??? Pa mi stvarno kasnimo jedno 100 godina.
Slicno je ali nije isto. http://goo.gl/Psy8F
Ima li to kakve veze sa piramidalnim šemama ???
Bilo je 14 krivicnih optuznica a ziri ga je osudio za 13 od njih. I onda sudija odlucije. Za ovo mozes dobiti od godine do deset. OK, evo ti 9. Za ovo mozes,...OK evo ti 8 i tako za njih 13 i nabralo se 110 godina. Ako umre recimo za koju godinu njegov les ne moze porodica podici i da ga sahrane vec to mogu uciniti tek neki njegovi potomci nakon sto odlezi 110 godina.
Kad te osude na dozivotnu imas opet mogucnost pustanja prijevremeno ako se dobro vladas. Nije vise in osudjivati dozivotno bez pomilovanja, zbog silne demokratije. Ovako kad te osude na 110 godina, mozes traziti pustanje nakon pola odsluzene kazne, i onda se tuzilastvo osigura da nikad neces izaci :)
samo mi nije jasno zbog ceg u ovom njihovom sistemu, ovolika kazna 107 , ili 230 god zasto jednostavno ne osude na dozivotnu robiju , ionako nece dozivjet ni 100 god zivota a ne robije :D
kod nas to i ne postoji u zakonu, tako da bi ga pustili na slobodu...
Sto bi kod nas rekli \"snaso se\" covjek
Americki pravosudni sistem bi sredio stvari vrlo brzo u BiH. Vidjeli bi Covica i Nedzada Brankovica ali i Edhema Bicakcica ubrzo iza resetaka i 120 godina zatvora. A tek Tihic, Bakir i ostali. Joj Ameriko haj nas okupiraj pa napravi 51 drzavu. Mi jednimo dobro funkcionisemo kad nas neko jak okupira. Sami ocito nista ne mozemo.
na ovom principu radi penzioni fond
Buraz dođi u BiH, ovamo za ubistvo prenoćiš u zatvoru, a za prevare s parama se ne odgovara uopšte, pošto bi u suprotnom svi političari robijali po 110 godina.
Doslo je vrijeme da je bolje imati nego nemati! :(
Pa mislim da se ove tri godine računaju u odsluženje kazne, tako da bi mu po mojoj nekoj neformalnoj računici trebalo ostati još svega 107 godina da odleži i onda je na konju.
Ovakve nas narod zove snalažljivim, a ni u kom slučaju kriminalac, koliko su nam vrijednosti izvrnute
jarane kakvo je vrijeme doslo, tacno vise ne smijes zavuci svoju ruku u tudji dzep ccccc