{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki senator stao u odbranu manjine: Sram vas bilo! Musliman je dao život za SAD

22.9.2015. u 20:26
328
94
Američki senator stao u odbranu manjine: Sram vas bilo! Musliman je dao život za SAD
328
 
Američki senator iz Demokratske partije Harry Reid u ponedjeljak je prozvao antimuslimansko raspoloženje koje su iznijeli pojedini kandidati za poziciju predsjednika države.
"Na groblju u Arlingtonu stoji bijeli nadgrobni spomenik koji, kao i mnogi drugi, obilježava mjesto gdje počiva pali američki vojnik. Grob pripada Kareemu Khanu iz New Jerseya. Kareem je bio musliman koji je dao život za ovu zemlju", rekao je Reid pokazujući na fotografiju Khanovog nadgrobnog spomenika.

On je kao 20-godišnjak 2007. godine poginuo na ratištu u Iraku kada je zajedno sa trojicom saboraca naišao na podmetnutu bombu.

"Jučer sam gledao emisiju 'Meet the press' na kojoj je republikanski kandidat za predsjednika SAD-a ocrnio sve američke muslimane. Ben Carson je prozvao njihovu vjernost SAD-u, prozvao je njihov integritet, a na kraju je rekao kako niti jedan američki musliman ne bi trebao postati predsjednik države. Sram ga bilo! Sram da bude svaku osobu koja bude govorila takve riječi mržnje", rekao je Reid.

On je zaključio kako su ispadi kandidata primjer kako pojedini rapublikanci odbijaju da govore u korist američkih muslimana.

"Nedavno je Donald Trump odbio da se odrekne izjava predrasude izrečenih tokom njegove kampanje. Ukoliko ti republikanski kandidati nisu u mogućnosti da stanu na stranu tri miliona američkih muslimana koji su dio Amerike, onda ne bi trebali učestvovati u utci za predsjednika", zaključio je Reid dodavši da u SAD-u danas ne bi trebalo biti mjesta za mržnju i predrasude.

Podsjećamo, u jeku kampanje za izbor glavnog kandidata za predjednika SAD-a ispred desničarske Republikanske partije, Carson i Trump pokazali su ili otvoreni antagonizam prema muslimanima ili su zaboravili da se odmaknu od zlobnih izjava svojih potencijalnih glasača i partnera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: