Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa logično Amerika kao najzaduženija zemlja svijeta šta može drugo raditi nego katilski i divljački upadati u druge zemlje i tako se oslobađati svojih dugova!!!!!!
Boli njih briga za svoje dugove. Oni znaju da njihovi kreditori ne mogu tražiti od njih naplatu dugova, jer oni to ne mogu vratiti, a ako bi morali onda bi propao dolar, što bi kasnije imalo veliki uticaj na svjetsku ekonomija (preko nafte koja se prodaje za dolare...). Niko se ne želi suočiti sa takvim scenarijom tako da su oni sigurni, a svi ovi ratovi ustvari jesu osvajanje novih kolonija i vladanje što većim dijelom svijeta, te eksperimentisanje sa različitim vrstama naoružanja.
Ti anarchist stvarno nisi dobro. Dali uopste znas ko posjeduje americki dug???? Oko 80% duga posjeduju institucije americke vlade, americke firme i americki civili. Ostali dio su druge drzave. Amerika redovno isplacuje kamate na taj dug i to je jedna od najsigurnijih investicija na svijetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Jel se meni čini ili bi moglo doći do toga da Amerika izravno uđe u rat na strani islamskih ekstremista? Bit će zanimljivo promatrati kako Američki marinci i pripadnici Al-Qaide zajedno proslavljaju vojne pobjede. Jebem ti i Ameriku i njezino licemjerje.
Oni jačaju islamske extremiste namjerno da bi kasnije imali izgovor da ih napadnu zajedno sa svojim gospodarima iz Izraela. Nesto slicno desavanju u Afganistanu...samo na malo vecoj razini.
ma kakav rat...nisu ovo 90-te. Neka pokusaju nesto dok u sirijskim vodama stoje ruski brodovi i usidren "admiral kuznjecov" sa 22 komada SU-35 spremnih ko zapeta puska.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sklepat ce im ameri neki dejton k'o nama..
+ dobiju drzavu sa 3 predsjednika: sunnija, shija i židov. Jedni ce govoriti ovo je sirija, drugi-ovo je shiijistan, treci - dis is izrael, i nema mira decenijama dok se opet puska ne potegne..
ako ameri napadnu od sirije nece ostati nista,osim nafte naravno...
amerika je samo izraelska drolja, i potrcko, iza svega stoji igra mocnika, a pare su samo simbol moci. jednooki se priprema
bez galame i suvišnih komentara, jer Obama trenutno razmatra. treba mu koncentracija.
Nediraj te siriju,to je babo asad ostavio svome sinu bašaru a ovaj će svom sinu itd. Demokraciju ko ferma zašto
Zašto se mora miješati u svaki jebeni rat? Ima li neko objašnjenje!?
... haj da se malo igramo ... ... po meni ... ... opći cilj rata u Siriji ... ... nema nikakve veze sa muslimanima kao takvim... ... samo dvije zemlje stoje na putu širenja .... ... države Izrael ... ... Sirija i Iran ... ... nikad se u povijesti ... ... nije desilo da tako moćna država ... ... kao Izrael zauzima tako mali prostor ... ... u ovoj igri ... ... Izrael će se proširiti ... ,.. na Liban ... ... dio Egipta, Sirije i Jordana... ... u naredenih 10-15 godina ... ... igrajmo se ...
... drugim riječima... ... rat u siriji je samo priprema ... ... tj slabljenje svih vojnih snaga ... ... koje mogu ometati... ... prodor u Liban ... ... zar stvarno neko misli ... ... da ce super jaki Izrael ... ... dati super slabima Palestinicima... ... bilo šta osim progona ... ... ako sam nešto naučio ... ... iz našeg rata ... ... postoji samo jedno pravilo ... ... "ko jači taj kači" ...
citas moje misli.... svaka ti cast
3 debila je jedini koji je shvatio sustinu. neradi se o ekonomiji,nafti,moci ili bankarstvu. radi se o religiji. vjerujte da ulazimo u crno doba. spas mozemo ocekivati samo kad se vrati isa a.s.(isus krist) u damaskus. zasto bas on,zato sto ce i muslimani i krscani i zidovi svi vjeruju u njega.on predstsvlja tri najvece religije. a kad ce to biti samo dragi Allah zna. a bolje bi bilo sto prije jer ovo vise nigdje nevodi...
ne radi, ne vodi* Mada ti ni ostatak posta nema neke logike, rečenice su skroz nepovezane, nezavršene. A uopće, post kao takav je pun gluposti.
Zlikovca Asada i njegovu mašineriju za ubijanje nedužnog naroda, treba u prah pretvoriti!
blago se tebi.
Take it easy, Obama. Take it easy...
Razocaran sam vecinom komentara.Nista nije crno-bijelo.Ljudska bica ,smaknuta na ovako svirep nacin zrtve su visegodisnje kampanje "neljudi"nad Sirijom.Bog sam zna gdje je kraj patnjama tog naroda jer donosioci demokracije nemaju milosti a vec "sutra"ce cijeli svijet nositi njihove bukagije sa potpisom Velikog Brata.Svim dosadasnjim i i buducim zrtvama laka bila siriska zemlja,a nama neka Bog pomogne jer ovakve oslobodioce svijet nije od Huna vidio.
Zapadnjački psi su sve i započeli! Cilj u Siriji je jasan, Da se smakne i ubije što veći broj muslimana i uništi zemlja do temelja baš kao što je i učinjeno! Samo se mora naći razlog da se na nekome isproba nova vrsta naoružanja!
muslimani kao muslimani i nisu tu nešto bitni. cilj natoa i bankarskih krugova kojii financiraju taj nato je da ekonomski rasture svako područje i stave ga pod svoj nadzor. tako je bilo na balkanu i libiji, a evo danas u siriji. ista je to šema, samo što su najamni radnici u jugi bili nacionalisti, a u libiji i siriji vjerski fundamentalisti. nevažno, egzekutor i pobjednik se zna a to je NATO.
Svi ste vi nama pametnjakovići :-) Da nam je više takvih, zemlja bi nam bila uspješnija.
g
fascinantno je koliko ima malumnika na ovom portalu koji vjeruju da je sirijska vojska plinom ubijala svoje građane. pa gdje je tu logika. pobunjenici su pred padom i čemu izazivati gnjev svjetske javnosti. ako ameri žele pomoć sirijskom narodu onda trebaju prestati naoružavati bradate spodobe po siriji i mir će biti vraćen u siriju za mjesec dana. vehabije i teroristi su najveća gamad koja može postojati na kugli zemaljskoj. gori od njih je samo nato pakt. nacisti 21 stoljeća. bojim se da će se asad teško othrvati ovom zlu koje se nadvilo nad sirijom. nadati se je da će mu iran, rusija i kina pomoći. ako ne pomognu siriji danas, morat će sutra pomagati sebi, jer nato fašisti stati neće.
kahva jako uman post.
Svi vi koji komentarisete posljednje dogadjaje u vezi Sirije, a pri tom trazite stranu na koju bi se stavili, niste normalni. Dovoljno je bilo danas pogledati snimke iz Sirije na kojima se vidi desetine djece ubijene hemijskim oruzjem, da bi se shvatila sva tragedija i gdje bi svaki normalan covjek plakao. Ne interesuje me ko protiv koga ratuje u toj prokletoj Siriji i za kakve ciljeve, jer slike na najgori nacin ubijene djece me ne ostavljaju ravnodusnim i ne dozvoljavaju da moj um trazi pravednika u tom ratu. Onaj koji je pocionio onakav zlocin, ne zasluzuje da ima bilo ciju podrsku. Mene je stid sto pripadam ljudskom rodu.
Drago mi je da nisam jedini. Ne mogu vjerovat kakvi se komentari ovdje pišu. Zar je bitno ko će imat koristi, a ko ne? Znam samo da sam pogledao snimke koje prikazuju na desetine ubijenih, na desetine onih koji se "tresu" dok ih ti plinovi/gasovi koje su udahnuli uništavaju... To je bilo za naježiti se. Kažem, evo i sad ne mogu da izbacim tu sliku iz glave. Kažu da je preko 1000 ljudi ubijeno hemijskim oružjem. Dajte nek Amerika uništi tu gamad koja je iskoristila oružje. Apsolutno me ne interesuje ko je. Neka pomognu tim ljudima što prije.
najvece i najopasnije americko oruzje - Hollywood. Ali eto...takvih ovaca je 90% od ukupne populacije planete...