{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Al Qaida se širi i obnavlja

F
FENA
20.1.2010. u 18:40
0
1
Al Qaida se širi i obnavlja
0
Al Qaida se širi i obnavlja
Direktor američkog Federalnog istražnog ureda (FBI) Robert Mueller, izjavio je u srijedu na saslušanju u Senatu da se terorističke mreža Al Qaide širi i obnavlja svoje ogranke.
Mueller je rekao da je SAD razbio veći dio infrastrukture Al Qaide u Afganistanu, no da se teroristička mreža i s njom povezana skupine obnavljaju u Pakistanu, Jemenu i na Rogu Afrike.

Mueller je u srijedu svjedočio na senatskom saslušanju posvećenom stanju sigurnosti u SAD-u u svjetlu neuspješnog bombaškog napada na avion Northwest Airlinesa na letu Amsterdam-Detroit 25. decembra. Svjedočenje je prenošeno uživo na kanalu javne televizije C-SPAN.

Osumnjičeni za taj napad 23-godišnji Nigerijac Umar Faruk Muhammad, istražiteljima je kazao da ga je za napad pripremio ogranak Al Qaide u Jemenu, koji se naziva Al Qaida Arapskog poluotoka (AQAP).

U nizu saslušanja pred Kongresom, Obamina administracija nastoji ublažiti zabrinutost javnosti za sigurnost, i odgovoriti na izazove republikanaca koji tvrde kako Obamina administracija nije učinila dovoljno da bi zemlja bila sigurna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: