|

Ahmadinejad protivnike nazvao stranim agentima

Ahmadinejad protivnike nazvao stranim agentima
0
F
FENA
14.12.2009. u 10:29
1
komentara
0

dijeljenja
Ahmadinejad protivnike nazvao stranim agentima Foto: Reuters
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinejad u ponedjeljak je nazvao svoje protivnike neprijateljima Irana i agentima stranih zemalja, javila je novinska agencija ILNA.
"Neprijatelji iranske nacije sada su nezadovoljni i žele se osvetiti vrijeđajući svetinje naše zemlje", izjavio je Ahmadinejad.

Vjersko vodstvo optužilo je pristalice opozicijskih vođa Mir-Hosseina Mussavija i Mehdija Karrubija za paljenje slika velikog ajatolaha Ruhollaha Homeinija, pokojnog vođe islamske revolucije iz 1979., i njegovog nasljednika, ajatolaha Alija Hameneija, tokom skupova prošlog ponedjeljka.

"Neprijatelji bi trebalo da strahuju od oluje bijesa iranskog naroda", upozorio je iranski predsjednik.

Mussavi, koji je bio premijer u Homeinijevoj eri, izrazio je sumnju da bi njegove pristalice - iz Zelenog pokreta - mogle počiniti takve akte. Zelena boja simbol je protesta i promjena u aktuelnoj političkoj debati, prenosi DPA.

Studenti pripadnici Zelenog pokreta u nedjelju su izveli demonstracije na nekoliko univerziteta u Teheranu. Noseći Homeinijeve slike, oni su odbacili optužbe na svoj račun i izjavili da ih je državna televizija izmislila.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...