Došao iz Singapura
33

Admir Sulić uhapšen u Italiji zbog namještanja utakmica

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osoba osumnjičena za namještanje fudbalskih utakmica na međunarodnom nivou uhapšena je u Italiji. Radi se o muškarcu koji je uhapšen nakon što je stigao iz Singapura i dobrovoljno se predao.

Italijanski mediji su saopćili ovu informaciju navodeći da je ime osumnjičenika Admir Sulić te da je Slovenac.

U Interporlu kažu da se vjeruje da je osumnjičeni povezan sa organizacijom za namještanje utakmica čije sjedište je u Singapuru.

Detaljnije informacije se očekuju tokom dana, a vjerovatno se radi o istom Admiru Suliću koji je bio osuđen zbog afere Offside u Hrvatskoj zajedno sa Vinkom Šakom i Dinom Laličem.

Interpol vjeruje da se radi o osobi povezanoj sa grupom za namještanje utakmica koju predvodi biznismen Tan Seet Eng, također poznat kao Dan Tan.

BBC-eva dopisnica iz Bangkoka je javila da se vijest o tome da je hapšenje u toku prvo pojavila u srijedu navečer na konferenciji za medije koju je držao tamošnji direktor Interpola Ronald Noble. On je kazao da je osumnjičeni u tom trenutku bio na putu iz Singapura u Milano.

Za čovjekom kojeg Noble nije imenovao na toj konferenciji za medije italijanska policija je izdala potjernicu, a u vezi sa skandalom vezanim za tamošnju ligu.

Noble je branio Singapur i jugoistočne azijske zemlje od optužbi da su postale središte za međunarodno namještanje utakmica.

On tvrdi da evropska policija ne dijeli informacije na međunarodnom nivou, ostavljajući azijske zemlje sa vrlo malo dokaza na osnovu kojih bi mogli djelovati.