Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a za ovog glupana robijasze, nepismeni tokmaku, postoji i Sjeverna Osetija, koja je u sastavu Ruske federacije, a u kojoj žive Oseti, isti narod kao u Južnoj Osetiji. Zašto onda Rusija ne prizna i Sjevernu Osetiju, kada si tako velikodušan ka okupaciji Južne Osetije? Ali, ti se preveliki rusofil, da bi to shvatio, već samo gudiš u neku iracionalnu glupost. Ali, nema veze, šta bi svijet bez nepismenih magaraca poput tebe?
sad će se rusija proglasit nevjerničkom pa će počet sukob da se nevjernička i bezobrazna rusija pokori i dovede na pravi put. doduše prvo će nevjernički iran da popuši. da naglasim da to nema veze sa naftom i plinom
Robin Oukli, urednik Si-En-Ena i poznavalac evropske politike, navodi da Rusija želi da u svom komšiluku pokaže da je i dalje bitan faktor, bez obzira na to što su EU i NATO stigli do njenih granica. \"Ovakav potez ima korene i u tome što je veliki broj evropskih zemalja priznao nezavisnost Kosova. Rusija je tada, pokušavajući da pomogne Srbiji, rekla da će to otvoriti Pandorinu kutiju i da će i druge separatističke oblasti tražiti međunarodno priznanje\", kaže on. \"Sada Rusija kaže ‘Evo, zar vas nismo upozorili, u čemu je sa moralne tačke gledišta razlika između odvajanja Kosova i odvajanje Južne Osetije?’, kaže on. \"Rusi pokušavaju sada da natrljaju nos Zapadu zbog odluke da priznaju Kosovo\", kaže Oukli. Većina od oko 70.000 stanovnika koji žive u Južnoj Osetiji, etnički se razlikuju od Gruzijaca. Oni kažu da su na silu pripojeni Gruziji pod sovjetskim režimom i da žele da ostvare pravo na samoopredeljenje. Dok su Gruzini pripadnici hrišćanske (pravoslavne) vere, Osetinci su, pretežno, muslimani.
\"Uradili smo to kao što su ostale zemlje uradile sa Kosovom i drugim problemima\", rekao je Medvedev u intervjuu Bi-Bi-Si-ju, ne razrađujući taj stav. Ponovo optuživši gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija da je organizovao \"genocid\" u Južnoj Osetiji, Medvedev je kazao da je Moskva morala da reaguje kako bi zaštitila stanovnike tog pobunjeničkog regiona.
nikava razlika izmedju KOSOVA i OSETIJE...ali to porediti sa BOSNOM nema nikakve logike..
Ne budite licemjerni! Ako su Ameri mogli priznati Kosovo, mogu i Rusi J. Osetiju. A za ovog glupana Djoku, nije Milosevic otvorio pandorinu kutiju, nego Amerika sa priznanjem Kosova. Absolutno podrzavam Rusiju!
jebalo vas Kosovo i Osetija. Osetija treba da ostane u okviru Gruzije i tako ce i bit. Rusi napadaju Osetiju koja je u sastavu Gruzije. A Albanci nisu napadali Kosovo koje je u sastavu Srbije. To je razlika.
U narednim mjesecima moze se ocekivati jos veci rast tenzija u svijetu, buduci da to odgovara McCain-ovoj kampanji. A nakon sto McCain pobijedi slijedi napad na Iran...
juce KOSOVO danas OSETIJA sutra BOSNA
Saakašvili kao Gavrilo Princip Općenito govoreći, sadašnja atmosfera podsjeća me na situaciju u Europi 1914. kada su se zbog jednog terorista sukobile vodeće svjetske sile. Nadam se da Mihail Saakašvili neće ostati zapamćen u povijesti kao novi Gavrilo Princip, izjavio je ruski izaslanik pri NATO-u Dmitrij Rogozin. http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=12375&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=2e2711ac23 Eto, i Rusi potvrdiše Gavrila kao teroristu!!!
bravo George W, svaka ti cast,,,,,,, Pazi ovija cetnika vuda jesu se raskokodakali..... Prvo nedaju razbijanje sfrj citaj srboslavije, onda silom i ubijanjem i klanjem razbijaju Hrvatsku i BiH potom se protive odvajanju Makedonije i Crne GOre ali ih vise nike ne jebe e onda na kraju oni nedaju Kosovu da se odvoji jer je protiv cetnicke retorike i sad se jos nesta ovdi javljaju... ma...MARS U PIZDU MATERINU nece vis niko sa vama, jedno jos oni sto moraju i koji nisu mogli da se oslobode suge i gnjida vasih. Previse smrdite i nije vam mjesto na zapadu stoko sitnog zuba. Ajdi sad se malo kupajte u moravu... Bok n -mo
da li vam se, iz svega sto pricate i ono sto cujete i onoga sto ste ucili u skoli, ne cini da smo vec uveliko u jos jednom svjetskom ratu. sta je slijedece na redu ?
za lažnog Hamdiju poz... lupaš konjino. veze nema Gruzija sa Kosovom. da si išao u školu,to bi znao. smiri se, da ti ne rikne srce
Sta je ovdje nejasno ?! Medjunarodno pravo ne vazi za USA..ali treba da vazi za sve ostale.... I nemoze se povuci razlija izmedju OSETIJE i KOSOVA Gruzijci su OSETIJU bombardovali po noci, ljudi su bjezali dok jos nije svanulo ,....dok su SRBI SIPTARE tjerali preko dana..
Kako nije brinio sada kosovo moze mirno da dise A vamo ostaju samo gusle i da gudite posto je vasa istorija zasnovana na guslanju I taj tvoj nick nema nikakve veze sa srbiom Jer jugoslavija je bila normalna drzava najbolje na balkanu mozda i europi