Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ilegalno? Pa ne može se nikome zabranit da ima nešto (kuću, auto, djecu, državljanstvo) izvan granica ove države. BiH može tražiti da prilikom upisa u državljanstvo onaj koji to zahtijeva donese potvrdu o napuštanju državljanstva druge države ali to ne može vrijediti za one koji državljanstvo već imaju. A svi građani BiH koji su to bili 91. ga imaju. Tako da nema tu nikakve ilegalnosti. Uostalom to nikome i ne škodi nije ovo problem državljanstva nego kriminala. Potpišu HR i BiH sporazum i riješeno. A Jelavić je ionako Hrvat iz Hrvatske (Vrgorac). Nije isto kad neko bježi od montiranog političkog procesa ili zato što je ubio nekoga (tj. čisti kriminalac). U tome je problem što se takve ljude stavlja u isti koš.
koliko ja znam izmedju bosne i hercegovine i republike hrvatske ne postoji bilateralni sporazum o dvojnom drzavljanstvu, sto mozete na stranici ministarstva za vanjske poslove republike hrvatske i provjeriti....ali bosanski hrvati uzivaju privlivilegije obje drzave u biti ilegalno...cudi me pa hrvatski zvanicnici uopce mogu davati ovakve izjave....to da se ne zna ko pije a ko placa upravo se vidi u ovom primjeru....
sprijeciti dvojna drzavljanstva je isto sto i - bolje sprijecit nego lijecit - svaku bolest u ovome slucaju dvojna drzavljanstva su sama po sebi opako drustveno politicko zlo po svaku drzavu.
Postoji odavno uhodana šema :)))
Mislite da ce nam dati Antu. Grdno se varate. Cim su njihovi kriminalci poceli da bjeze u BiH, onda su se digli da poptisuju nekakve sporazume, ali kad su nasi bjezali u Hrvatsku, onda su sutili.
vraca nam se Ante iz suncanog Splita u rodnu grudu....ili pak u ZENICU ;))