Nedaleko od Vinkovaca
1

Zločin potresao Hrvatsku: Žrtvu ubio nožem, njegova supruga sve prijavila

Dž. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Žena (44) iz Vinkovaca ubijena je jučer prije podne hladnim oružjem u Slakovcima, selu nedaleko od Vinkovaca.

Prema navodima policije, dolaskom na mjesto događaja uz tijelo žene policajci su zatekl i 56-godišnjaka za kojega postoji sumnja da je hladnim oružjem usmrtio ženu kao i nož s kojim je izvršeno ubojstvo, piše Večernji.hr.

"Policija je u 11:02 sati zaprimila dojavu da je u Slakovcima izvršeno ubistvo jedne ženske osobe. Reagirali smo alarmantno i policijska patrola je bila na mjestu događaja u 11:12 minuta te je odmah uhapsila 56-godišnjeg muškarca iz Slakovaca, za kojeg postoji sumnja da je hladnim oružjem usmrtio 44- godišnjakinju iz Vinkovaca. Nad tijelom ubijene ženske osobe će biti izvršena obdukcija tokom 23. marta, na Odjelu patologije u Vukovaru", navode iz policije.

Mještani Slakovca otkrili su da je ubijena Ž.J. dok se za ubistvo sumnjiči Jozo Livaja. Navodno Ž.J., koja je rastavljena, došla je u posjetu kod Livaje i njegove nevjenčane supruge Anje Boronjek koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po učestvovanju u serijalu Ljubav na selu.

Prema pričama komšija ona je pobjegla iz kuće kod komšije koji je potom pozvao policiju. Da je Boronjek prijavila ubistvo potvrdili su nam i iz policije. Livaja je inače rastavljen, otac je četvero djece, a bavio se i poljoprivredom. Mještani su ispričali kako je ubijena žena imala ranu u predjelu grudi.