Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izgleda da je počelo slavlje povodom otvorenja Peljaškog mosta koji se pravi na Bosanskoj teritorij.Kockasti sretno ,oteto prokleto.
Ma ovo je neko dobro bubo ženu! Ako se još čulo i stenjanje-to je onda sigurno!
Samo kad jednom zatrese Capajebo
Ako novi patrijarh ne osudjuje Rep. Srpsku i ne trazi njeno ukidanje znajte da nije od Boga.
Mauzer
Jakov se opet popeo na tresnju
"Ja, kralj Tvrtko Bošnjanin, vo imja Gospodina nebeskogo, imja naroda Bosnskogo Vama kazujem: O bratijo vlastelini, sokoli, vuci, junaci bosanski, kojekude vo našoj Bosnici. Slava danu ovomu, slava precima Slavjanskijem, banovima i banovićima! Živ bio Tvrtkovče, živ žit tvoj i loze tvoje plemenite!"
Ne postoji ta povelja. Nemojte se sramotiti Boga mu poljubim.
On je bio samoprozvani krak. Tvrtko vladar Bosne jedne od Hrvatskih banovina. Majka mu je bila iz hrvatske vladarske obitelji Šubića,Jelene Šubić, Ban je u to vrijeme mogao nositi krunu. Pravo na kraljevski naslovu to vrijeme ,mogao priznati jedino papa , a za to nema dokaza za Tvrtka.
Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: «Neće nastupiti Sudnji dan sve dok ne učestaju zemljotresi. » (Buharija, 13/81-82)
Drma Dara