Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potrebno je preispitati merodavnosti i legitimitet rada Haskog tribunala!
Sve one zemlje koje se stavljaju na stranu agresora prema nekadasnjoj SFRJ ,izbjegavace raspravu !
Barem ce neko reci prave ocjene o haskom sudu !
Izjednačavanje krivice ne doprinosi pomirenju!
Trebalo je odavno da se pokrene rasprava o Haškom tribunalu. Sud ne radi kako treba. Dokazane zločince pušta na slobodu, protiv nekih ne podiže optužnice. Srbima izriče maksimalne kazne za montirane zločine. Jednom rečju nema nikakve veze sa pravom i pravdom.
Lepo je netko rjekao, da tek priznavanjem krivnje dolazi do sustinskog pomirenja. Dakle ovakva rasprava ima za cilj da u uvjede u pricu sve aktere koji su dovjeli do pocetka rada u Yugi, a oni su sami pokazali koji su, cim su poceli sa bojkotom. Nadajmo se da ce u daljoj buducnosti biti vise vakih konferencija i dogadjaja u kojima ce ucestvovati i starije diplomate, posjebno onih drzava koje imaju direktno ucesce u svim nemilim desavanjima kako u Yugi tako i sirom svijeta. Dakle pozvati na odgovrnost sve faktore koji su ovo zakuhali pa tek onda neposredne izvrsitelje. Naravno isiti sistem napraviti i otvoriti pitanja zarista sirom svijeta, za dobrobit covjecansta, istorije i pomirenja.
u potpunosti se slazem sa vukom... nije ovdje bitno tko je vise ili manje u pravu,bitno je da se o ovoj temi moze oglasiti javnost a ne ko dosad sve sto ne odgovara americi je tabu tema i zabranjeno je o tome raspravljati i samo je njihova istina relevantna drugi ima da cute i puse. mogla bi se u buducnosti otvoriti rasprava i americkih zlocina u koreji,vjetnamu,avganistanu,arapskom svjetu,gvantanamu,kubi i da ne nabrajam dalje jer vjerovatno nema kutka na ovoj planeti gdje nisu cinili zlocine
zasto vas je tako uznemirio moj upis... koji je vas kontra argument na ovo moje misljenje???
Ne riSe, @andric ivo!