Komentari (265)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje vam je kupit jos koji kanader a ne ta sranja
@PowerofSerbs Ne sikiraj se ti za Hrvatsku. 91. nismo imali tako reci nit jedan avion. A za Bosnje su dovoljni i kanaderi. Ma kakvi kanaderi, dovoljna je i poljoprivredna avijacija, sto zaprasuje komarce.
@Observers Ma vjerujem ti. Samo obrisi oko tipkovnice, kad sve to posvrsavas, da te ne uhvati mater.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Napraviše Hrvati komplikacije između SAD-a i Izraela. Malo je nacija kojima je to uspjelo 😁
@komber jos jedna grandiozna pobjeda islamskog svijeta inshallahhhhhh
nek probaju sugradnjom krila unashe golfove dvice
Pojo šoldine Agrokor?!
koliko je hdz ukenjao po svijetu da im ni amer ne da F16 inace vec kante ali operativne i bolje od srbijanski migova ali sa ugradjenom opremom..bez nje su samo kante.. inace amerika nikad izraelu ne pravi problem oko transfera tako da je i ovo presedan.. neka sr Plenki i Kolinda zapitaju i hdz do cega je i do koga..
ti si ovo smišljao cijelu noć ili ..??? Nikada ovakav transfer nije niti postoao tako da ne može biti ni presedan. Amerikanci ne osporavaju prodaju aviona već izraelsku tehnologiju naknadno ugrađenu u njih koja nije kompatibilna s NATO standardima ali je vrhunska oprema koju bi Hr rado imala. Amerikanci su na natječaju ponudili najnovije modele F16 s cijenom eskadrile od preko milijardu USD.
Kad vidim koliko se Bošnjaci brinu za financijsku stabilnost RH ne možeš da im se ne diviš, država im se raspada po šavovima a oni pametuju je li RH trebala kupiti avione ili uložiti u gospodarstvi ili nešto drugo. Na njihovu žalost RH će kupiti avione iako mi nije jasno zašto im to uopće smeta?
Sta će im avioni.i protiv koga bi ih koristili. Bolje imati dobar zračni štit a i jeftinije je. To je napadačko oružje i vjerovatno bi bili korišteni protiv Srbije i bih.
Za neupucene-Damir Krsticevic najbolji pitomac na vojnoj akademiji jna, pohvale od svih nadredenih, u ratu zapovjednik 4 gardijske brigade, u skoli koju su zavrsili generali Montgomery i Patoon usao u hall of fame, extra ocjene!Inace za hrvatsku je najbolje da se ukljuci u veliku narudzbu za Lockheed Martin koju pravi 20 zemalja i idu skupa da bi cijena bila jeftinija F-35, po 90 mil dol!Narucioci su ,uz usa, gb, grcku, tursku, slovacku, emirate, saudiju itd ,preko 1000 kom!
Za muzeja avioni trebali su im pustiti
Taj svaki izraelski F 16 je uklet kolko je pobio neduzne nejaci. Al to Ujkama ne bi smetalo. Oni su oguglali davno na to, jos 1941.
Ima kod Srba F-117 polovan, potrebno malo ulaganja i biće tip-top
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.xxDate.club
I HR, i SRB samo sebi prave dodatne troškove. Narod bježi iz zemlje zbog neimaštinje, a oni kupuju stare kante. Tim avionima je duša izvađena, isto kad kupiš auto sa 300 000 km. Vazda će biti na remontu ili se u letu raspadat. Za današnji standard aviona to je golf 2.
@ARAAB330 Od koga čuvati?
Pišeš bezvezarije. Ne možeš praviti usporedbu auta i aviona jer to nema nikakvih dodirnih tačaka. Taj F16 koji je star 20 godina i danas se proizvodi. Identičan oblikom i performansama. Ok, motori su malo savremeniji ali je avion manje-više, isti. Razlika je u opremi aviona, odnosno, modernim borbenim sustavima koji su ugrađeni u njega.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
ee brate, nase OSBiH su odustale da nose svojim vojnicima hranu na strazu
Nasi bosanski katolici ili sto bi oni nazvali sami sebe kao hrvati kroati i po potrebi ustase i rimo katolici jako su sretni zbog ovih vijesti..
Vazno je da poturice 18,7% nikad nece imat ni jednog hahahahahahahahahahahha
treba imati pilota za borbene avione to jeste tradiciju sto mošnjaci nemaju niti su ikad imali pa ih ne zanimaju
Drago mi je što je propalo samo zbog onog podoficira JNA što je bio na Vukovaru 91e ...a postao general i sad ministar obrane...nema sad čovik di guicu ubacit u koji avion i naslikavat se a ne zna ni di se pali...mali spletkaroš....inače,snaći će se HV, biti će aviona (nadam se ne gripen,to bi bio žešći idiotizam...al na to smo navikli...)
The Deputy Prime Minister and Defence Minister Damir Krstičević has been inducted into the United States Army War College's Hall of Fame. The induction ceremony will be held in the Carlisle Barracks, PA on 27 March 2018
@DinamoZagreb Nisu tebi sve na broju?!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)