Spreman za aplauz
303

Vučićev najodaniji simpatizer Marko Đurić ponovo hit na društvenim mrežama

D. Be.
Odani sluga SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić postao je hit na društvenim mrežama zbog gestikulacija i aplaudiranja tokom sinoćnjeg obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srpska lista, rukovođena politikom Beograda, osvojila je svih 10 mandata na jučer održanim izborima na Kosovu. Nakon prvih prikupljenih rezultata izbora javnosti se obratio Aleksandar Vučić koji je saopćio veliku pobjedu predstavnika Srba na kosovskim izborima.

[TWITTER]1180944121109909505[/TWITTER]

Ipak, svu pažnju Vučiću je ukrao Đurić, poznat kao jedan od najodanijih predsjednikovih simpatizera, sluga Srpske napredne stranke (SNS) i čovjek koji je u srbijanskoj javnosti često izvrgnut ismijavanju zbog poteza i izjava koje ne nailaze na simpatije u društvu, čime je zadobio status "ulizice".

Đurić je sinoć stajao odmah iza Vučića pa su gledaoci ispred malih ekrana nekoliko puta mogli vidjeti kako se Marko sprema prvi aplaudirati Vučiću, a zatim odustaje od toga, jer predsjednik nije završio rečenicu. Niko nije propustio ni vještačke osmijehe na Đurićevom licu dok Vučić iznosi svoja zapažanja o izborima.