|

Vučić: Treba li da budemo najslabiji, pa da bude kao '95. kad je zamalo pala Banja Luka

Vučić: Treba li da budemo najslabiji, pa da bude kao '95. kad je zamalo pala Banja Luka
524
Klix.ba
24.2.2020. u 21:35
329
komentara
524

dijeljenja
Vučić: Treba li da budemo najslabiji, pa da bude kao '95. kad je zamalo pala Banja Luka Foto: Tanjug
Lider Srpske napredne stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju članovima Glavnog odbora svoje stranke govorio o mnogim temama koje su aktuelne posljednjih dana i sedmica u Srbiji i regionu.
Između ekonomskih tema, realnosti i planova, populizma, hvaljenja rada aktuelne vlade i kritikovanja bivših vlasti u Srbiji, Vučić se dotakao i pitanja naoružavanja u regionu.

Kazao je da ga je američki general potkupovnik Frederick Ben Hodges, za kojeg Vučić kaže da je inače "sjajan tip", izjavom da ne razumije zašto će Srbima "Pancir" podsjetio da nema odgovora na jedno njegovo, Vučićevo, pitanje:

"U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali Kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj. Zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je li mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete 'pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka", rekao je Vučić, prenosi RTS.

Suština je u tome, kaže, da Srbija nikoga ne diram, ali da hoće da čuva mir, ali i da želi da osnaži, jača i kupuje odbrambeno oružje.

Vučić je upozorio da je pred njegovom zemljom težak period u političkom smislu.

"Očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova. Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova", rekao je Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Cnoj Gori ili negde drugo, ali mirno, ne ugrožavajući ničiji integritet.

"Najvažniji cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi", rekao je predsednik Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (329)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...