U kasarni Topčider
24

Vučić s Dodikom obišao kapacitete vojske Srbije, najavio nabavku dronova samoubica

M. G.
Foto: Instagram/Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je danas u kasarni Topčider na kojem su prikazana sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Pozvao je i predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Na statičkom prikazu su predstavljeni modernizovani tenk M-84 AS2, modernizovani BVP M-80 AB2, LAZAR-3 BOV OT 4X4, Zastava NTV, MRAP 6x6, BOV "Miloš-M" 4x4 i BOV "Miloš“ 4x4, HMMWV, BRDM-2MS, KMI-2 (BOV KIV MIP-3), KMI-1 (MIP-1), besposadne platforme "Miloš" (V1, V1 i logistički), STH 155 mm NORA, SVLRM TAMNAVA, digitalizovani "Oganj", modularni "Oganj", UPARS, BOV KIV artiljerijski (sa UPAOS), modernizovana "Gvozdika", modernizovani KOT, PASARS-16 (4-cevac, RS Mistral, Maljutka, Ometač i Radar), OAR modernizovani Žirafa.

Vučić je izjavio da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći nabaviti značajnu količinu dronova-kamikaza, koji će biti proizvedeni domaćom tehnologijom.

"Verujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima moći do kraja godine pokazati veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje, što će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje", rekao je Vučić.

On je izjavio da su osigurana sredstva za 701 sistem naoružanja, dok se još traže sredstva za dodatnih 853 sistema iz domaće industrije.

"Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema što će ljudi moći vidjeti u Nišu za praznike", rekao je Vučić.