Mirni tonovi
220

Vučić: S Dodikom i Cvijanović smo postigli slogu kakvu Srbi nisu imali decenijama

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima srpskog naroda u regionu kazao je da će Srbi i dalje raditi na očuvanju srpske kulture, pisma i jezika i pomagati se međusobno.

"Saslušali smo predstavnike našeg naroda iz različitih dijelova regiona i vidjeli s kojim se problemima suočavaju. Srbija, ako nastavi ovim putem razvoja i napretka, moći će još više da pomogne našim ljudima u izgradnji vrtića, škola, domova zdravlja", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da je suština današnjeg sastanka bila da su svi Srbi jasno stavili do znanja da je mir i očuvanje stabilnosti od prioritetnog značaja.

"Politika koju vodimo je politika saradnje, dobrih odnosa, u kojoj se neće ugrožavati tuđi nacionalni i državni interese i gdje ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. To se ne sukobljava već je nešto što treba podsticati nešto drugo", kazao je Vučić.

On je kazao da je sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović uspio napraviti odnos poštovanja, razumijevanja i podrške i u trenucima kada postoje razlike i kada se ne misli isto.

"Imamo vrstu sloge kakvu Srbi nisu imali decenijama", poručio je Vučić.