Srbija
62

Vučić ponovo s korpom u rukama: Nova sniženja proizvoda i osvrt na moguću smjenu Vulina

B. H.
Screenshot: TV Pink
Screenshot: TV Pink
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je "prezentovao" nova sniženja koja su rezultat vladinog ograničavanja proizvoda i obećao da će prosječna plata u Srbiji u decembru naredne godine biti 960 eura.

Vučić je, govoreći o kritikama, rekao da ga "kritikuju oni koji su neusporedivo bogatiji od njega". Vučić je zatim saopštio nove proizvode čija cijena će biti snižena.

Džem, marmelada, ulje, brašno, keks, sirni namaz, grah, grašak smrznuti, kupus, margarin, kiselo mlijeko, jetrena pašteta, viršle, luk, sapun, pasta za zube su novi proizvodi na spisku proizvoda kojima je zamrznuta cijena.

"Ukupno imamo 37 proizvoda. Targetirali smo one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije", rekao je Vučić o ukupnoj listi sniženih proizvoda.

Vučić se osvrnuo i na pisanje medija o mogućoj smjeni Aleksandra Vulina sa čela Bezbjednosno-informativne agencije.

"Pa kao što neće biti postavljen, produžili su mu život. Možda sam i planirao da smijenim, a sad ne mogu da smijenim pošto su to saznali", odgovorio je Vučić na pitanje da li će Vulin biti smijenjen.

Vučić je podsjetio i da se Vulin pojavio na događaju koju organizuje američka ambasada povodom godišnjice Hilijard operacije, zato što je bio pozvan.

"Zvali ga i pojavio se. Ne ide čovjek bez poziva, koga je zvao tamo, nemam pojma niti me interesuje", rekao je Vučić.