Nakon tragedije
46

Vučić otkrio da je u tajnosti posjetio OŠ Vladislav Ribnikar: Plakao sam noćima

B. H.
Screenshot: RTS
Screenshot: RTS
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u dnevniku RTS-a otkrio da je proteklih dana posjetio Osnovnu školu Vladislav Ribnikar u kojoj se dogodio masakr koji je potresao Srbiju.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako noćima ne spava nakon što je posjetio osnovnu školu u Beogradu u kojoj se početkom maja dogodio nezapamćena tragedija.

"Nemam potrebu nekome se pravdati. Nisam vodio kamere sa sobom danas, vidjeli su me bez kamere. Bili su ljudi iz osiguranja, bila je direktorica škole i nekoliko nastavnika. Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mjesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu pravdati se nekome tko misli da ima monopol na bol i tugu. Niti objašnjavati da sam normalan čovjek jer imam troje djece i da sam noćima plakao i borio se da donesemo mjere i nešto promijenimo", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je svakom pojedinačno uputio saučešće te da svaki dan razgovara o tome što se može učiniti. Govoreći o mogućnosti zatvaranja škole, kazao je da neki roditelji misle tako, neki roditelji i djeca ne misle tako.

"Većina ne misli tako, ali šta god roditelji kažu, mi smo spremni učiniti. Bio sam šokiran, razumijem roditelje koji traže da im djeca ne idu tamo. Ne izlazi mi iz glave", rekao je Vučić, ali je dodao da djeca moraju ići u školu.