{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Očuvanje stabilnosti u regionu bit će veliki izazov

S
SRNA
13.6.2015. u 16:05
0
70
Vučić: Očuvanje stabilnosti u regionu bit će veliki izazov
0
Vučić: Očuvanje stabilnosti u regionu bit će veliki izazov
Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Beogradu da će za Srbiju veliki izazov u narednom periodu predstavljati očuvanje pune političke stabilnosti u regionu, ističući da Srbija "mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu".
"U to ćemo morati da uložimo ogromnu energiju. Srbija mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu. To je uloga koja Srbiji najviše odgovara, koja je jedina moralna i normalna, a ljudi koji to ne razumiju bolje je da na bilo koji način ne ulaze u srpsku politiku ili da budu značajni predstavnici na srpskoj političkoj sceni", rekao je Vučić u obraćanju na Prvoj konferenciji počasnih konzula Srbije.

On je istakao da je Srbija danas na evropskom putu i da je uspjela da sačuva prijateljske veze sa zemljama bivšeg istočnog bloka.

Premijer Srbije je zahvalio počasnim konzulima na posvećenosti i iskrenoj želji da pomognu Srbiji u uslovima koji nisu laki i u trenutku kada se Srbija suočava sa velikim izazovima očuvanja političke stabilnosti u regionu i ekonomskog napretka.

Vučić je pozvao počasne konzule da pomognu dalje jačanje ugleda Srbije, ali i da prije svega, utiču na dolazak što je moguće većeg broja investitora u Srbiju jer nudi najveće tržište bez carina, ima ugovore o trgovini sa zemljama sa tržištem od milijardu stanovnika, stabilne poreze i bolje uslove za ulaganja nego u drugi.

On je obavijestio konzule da su ekonomske reforme Srbije podržale sve značajne međunarodne finansijske institucije, da one daju rezultate i da će Srbija nastaviti reforme, te da će od augusta ući u pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: