Regija
0

Vučić: Nova Vlada Srbije može se očekivati nakon 28. maja

Anadolija
Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva SNS-a da novu vladu Srbije treba očekivati poslije vanredne skupštine Srpske napredne stranke, koja je zakazana za 28. maj.

Vučić je, govoreći o mogućim koalicijama u vlasti, rekao da je vrlo moguća koalicija sa Savezom vojvođanskih Mađara te da će predložiti i da Ištvan Pastor bude novi predsjednik Skupštine Vojvodine.

Predsjednik Srpske napredne stranke istakao je da je izborna pobjeda SNS-a čista kao suza, dok su pojedine stranke "preskočile" cenzus prošle noći u nedovoljno razjašnjenim okolnostima.

"Čudne posjete, prijetnje, pritisci i pitanja zašto RIK ne radi noću, a radi, a da niko nije pitao zašto RIK ne radi, već spava", naveo je Vučić i dodao: "Pod čudnim okolnostima su svi prešli cenzus i nagurali se između 5,01 i 6,03 posto".

On je dodao da će ostaviti nadležnim organima da raščlane te stvari te istakao da vjeruje nadležnim državnim institucijama.

"Samo želim da kažem da su se dešavale čudne stvari. Neka rade šta hoće, narod je pokazao ko ima legitimitet, a oni neka rade svoj posao, mi ćemo da radimo svoj i država će svoj posao", kazao je Vučić.