Komentari (316)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve balkanske škole trebaju nositi njemačka imena, npr. OŠ "Nordrhein-Westfalen", OŠ "Baden-Wuerttemberg", njemački se treba izučavati obavezno od prvog razreda, a maternji jezik, kako god se zvao, fakultativno.
Pripremati djecu za Njemačke od malih nogu a gripom ancionalno-vjerskih predmeta za poziv sveštenika pa svako može da odabere hoćel se svjetovno ili duhovno zaposliti ! :)))
ma nemoj bivsi ustaso, te svabe su najvise zla nanjeli ovom zapacenom balkanu. ali gofna poltroni, uvijek ce biti za okupatora.
Pa ni nama ne smeta "SRB"🤔😉...a nisam siguran da tebi ne bi smetao naziv "Bosna i Hercegovina"...
Ne treba njima skola, samo damija I ucenje Kurana! Ovce vec cekaju da cobani narastu
Hoce ti smetati , ali posto se u RS-u naotvaralo skola sa glupim imenom jedne drzave sto je besmisleno, ne zelis da ispadnes shupak pa kao eto moze i u Sandzaku...
Vučiću ti bi išao u osvajačke pohode po drugim državama, hoćeš oduzeti Hrvatskoj njene zemlje a kockaš se sa svojim, bavi se ti Sandžakom, ne daš Kosovo zbog srpskih mitova, a iskonsku Srbiju - Rašku stavljaš na kocku ovakvim riječima, ostavi se Hrvatske i Kosova, brani ono šta imaš u Srbiji
Hrvatskoj brojiš na kapi a bošnjama puštaš na brani.
moj prijedlog je da se škola u sandžaku zove 'sto za jednoga' da djeca koja pohađaju tu školu vazda znaju ko im jeste ili ko im je bio predsjednik
U Bosni su Bosanci koji se dijele na bosanske muslimane = Bošnjake, bosanske katolike (od kojih većina misle da su hrvati) i bosanske pravoslavce (od kojih većina misle da su srbi). Kažem "misle" jer im je to neko sa strane tako rekao, a oni povjerovali.
Sta se ima skola u sandzaku nazivati po bih? Nama u bih muka od sandzaklija..
@sansatop Nemam pojma sta hoces s tim da kazes.. A bosanci su izgubili bih od bosnjaka, srba i hrvata.. e mozemo je opet izgubiti kad je ni nemamo..
Prof.Hafizovic definira osnovni preovlađujući činilac"srpskog nacionalnog bica".On kaže: "Politika nije glavni razlog onom ubilačkom nagonu i genocidnom impulsu srpskih zlotvora”, već “temeljni i iskonski razlog počiva u ubilačkom genu To je užasni gen koji je silno opterećen neizlječivim kainovskim sedimentom, krvožednim naslijeđem koje ne opstaje niti broji da živi ako ne ubija drugog i drugačijeg kad god može i u svakoj prilici.”
Svira kurcu. Preko 2.5 milona Srba je ubijeno u 20 vijeku. Od strane komsija uglavnom. Racunajuci balkanske, prvi i drugi svijetski rat I ratove 90-tih. Etnicki ocisceni od strane komsija kojima su 1918-te podarili drzavnost i pravo na naciju. Kad ucinis nekom dobro to ti nikad nece oprostiti.
za mene sandzaklije nisu Bosnjaci, vise su Srbi sa islamskom vjerom. Jezik, tradicija, obicaji, mentalitet, sve je dijametralno razlicito. Znaci ako su musliumani, onda su Bosnjaci, sto nije tacno. Jedno je vjera drugo nacionalnost...nekada u autrougrasko vrijeme svi stanovnici Bosne su se nazivali Bosnjaci. O tome imaju vazeci dokumenti, izvodi iz maticne knjige rodjenih i sl..
hahaha, cuj pod austrougarskom, pa da te je okupator tada zvanicno zvao gofnetom, jeli bi se i sam danas tako zvao? u stvari, i jeste fekalistanci, drugi naziv za gofna. samo mi pametni zatucani balijo odgovori na jedno pitanje. ako su svi bili bosnjaci, zasto je onda u istorijskim knjigama upisano da je Srbin Princip roknuo okupatora?
@Balijeiustasesuexsrb a i ovih Bosanaca pravoslavaca sa krizom identiteta. Mislis da ako ponovis dovoljno puta da si srbin da ces odjednom postati srbin? Ti si bosanac, izmislio neki novi identitet sad u zadnjih 30 godina i zaglavinjao ko tele.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
--- Neće mi smetati ako Bošnjaci u Sandžaku školu nazovu po BiH A šta ako je nazovu po TURSKOJ, isto ti ne smeta ??
Ne postoji bosanski srbin ili srbin iz bosne nego bosanski pravoslavac tj bošnjak pravoslavac.
@VenaCaraSuperior ....svi znamo ko ste i šta ste...VLASI koje su Turci naselili širom Balkana,najvjernije i najodanije turske sluge i kmetovi...!!!
@AlfaDraskovicOmega ...koje ustanke ste vi dizali...haha...mojne mi genetike,pa jedino srbi na Balkanu imaju nešto više od 10% pravih turskih gena,ostalo je mješavina Vlaha i Roma (Karavlaha),sve crkve i manastire su vam izgradili Turci u zahvalnost za odano kmetovanje...pokrij se po ušima Vlašino,21 je vijek,nema više mitova i bajki...!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Izet Nanic
Šta će vam škole u Sandžaku, gradite džamije i dovite!
Naravno da priča o gradnji i o miru jer je svjestan da u svakoj drugoj varijanti može da im se desi TRAKTORIJADA 2 Pozdrav/selam iz SLOBODNOG Sarajeva
2.720.000 vojno sposobnih u Srbiji, plus 500.000 vojno sposobnih u Republici Srpskoj i Crnoj Gori! Smešan si!
@slobodno SA Zaboravlja kako je biti u blokadi ...
PRIKAŽI ODGOVORE (9)