{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić ne krije: Razgraničenje sa Albancima je najbolje rješenje

S
9.8.2018. u 11:42
35
129
Vučić ne krije: Razgraničenje sa Albancima je najbolje rješenje
35
Vučić ne krije: Razgraničenje sa Albancima je najbolje rješenje
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i da to ne krije.
"To je politika koju predstavljam - za razgraničenje sa Albancima, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne... To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko i kako je tretira i šta kome pripada, to je uvijek izvor potencijalnog sukoba, nedaća i mnogo problema", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

On je ocijenio da ne zavisi od Beograda da li će se u tome uspjeti, te dodao da je bezbroj puta rekao da je "za tango potrebno dvoje".

Vučić je rekao da, za razliku od Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika i od "svih u domaćoj javnosti koji sve znaju", ne može da govori o nečemu o čemu se razgovara, jer bi time rušio poziciju Srbije i otvarao karte Srbije prije nego što je vrijeme za to.

"Kada budemo bili blizu bilo kakvog mogućeg rješenja, jasno i nedvosmleno ću reći građanima Srbije šta o tome mislim. Ako ikada budemo u prilici da donosimo rješenje, to treba da bude sveobuhvatan paket, koji se tiče mnogo toga, a nimalo uprošten i jednostavan kao što neki zamišljaju", istakao je Vučić.

On je naveo da ne želi da se "prepucava" sa prištinskim zvaničnicima koji govore da nema promjene granica bez rata, da hoće jedinstveno Kosovo i Metohiju, da će se proširiti na Preševo...

"Mi da ništa ne dobijamo, za Srbe nema ništa, a za njih dodatno proširenje granica? Čestitam samo naprijed. A da li će da bude... Sami znate odgovor", naveo je Vučić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: