|

Vučić i Palmer razgovarali telefonom, novi sastanak za desetak dana

Vučić i Palmer razgovarali telefonom, novi sastanak za desetak dana
6
D. Be.
16.9.2019. u 20:21
34
komentara
6

dijeljenja
Vučić i Palmer razgovarali telefonom, novi sastanak za desetak dana Foto: D. Kujundžić/Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se ponovo sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom u narednih 10 dana, dogovoreno je večeras u telefonskom razgovoru predsjednika Srbije i američkog zvaničnika.
Vučić je tokom razgovora, koji je nastavak njihovog nedavnog sastanka u New Yorku, ponovio da će Srbija nastaviti da se zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompropisa u rješavanju pitanja Kosova uz zaštitu interesa tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije, prenosi Tanjug.

Sagovornici su razgovarali i o sveukupnoj regionalnoj situaciji i saglasili se da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak cijelog regiona.

Razgovor Vučića i Palmera dolazi nakon nedavnih izjava američkog zvaničnika koji je, između ostalog, poručio da su Dodikove prijetnje beskorisne te da će on i svi ostali ostati na "crnoj američkoj listi" sve dok ne promijene svoje djelovanje odnosno dok njihovi potezi ne budu suprotni onima zbog kojih je završio na "crnoj listi.".
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...