Obrušio se i na medije
86

Vučić: EU traži od Srbije da osudimo one koji podržavaju secesiju, valjda misle na RS

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ove godine učestvuje na 53. Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u švicarskom Davosu.
"Pred nama su teška vremena. Jedino što ih zanima su sankcije i nezavisno Kosovo. Pred nama je odlučujuća godina, vjerovatno jedna od najtežih", ovom je rečenicom Aleksandar Vučić počeo izlaganje na tribini Svjetskog ekonomskog foruma.

Srbijanski predsjednik govorio je o navodnim pritiscima kojima je izložen, a bilo je govora i o mogućim sankcijama za secesioniste iz bh. entiteta Republika Srpska, kao i za Srbe sa sjevera Kosova.

"Ne možete da izdržite pritisak koji ja trpim. Nemam riječ koju bih upotrijebio. Oni traže da osudimo one koji podržavaju secesiju, valjda misle na dijelove Kosova i Bosne i Hercegovine, odnosno RS. Oni koji su bombardovali jednu zemlju i izvršili nasilnu secesiju. I vi to kada čitate da ne povjerujete. I onda čitate dio medija: 'Omča oko vrata Vučiću'", rekao je Vučić.

Dotakao se i teme njegovog boravka na brdima oko Sarajeva za vrijeme agresija na BiH i glavni grad BiH. Predsjednik Vučić je ranije govorio da tada nije nosio pušku već kišobran.

"Nikakvo oružje nisam imao. Valjda oni znaju bolje od mene šta sam imao, a šta nisam. Mogu da lažu do besvijesti. Zašto to rade mediji iz Hrvatske i BiH. Zato što neće da slušaju šta radim prethodnih 11 godina", rekao je između ostalog.