Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast... Sandzo moze u sred Srbije bosnaski da prica i da uci. A mi Bosnjaci u Bosni ne mozemo. Okej, cetnici likvidirajte nas.. nesposobni smo. Nesmijemo opstati cim se ne znamo organizovati i ne mozemo ostvariti nasa prava u nasoj domovini.
Ubit će nas naša nepismenost! Treba da ti bude drago što Sandžak polako ostvaruje nezavisnost, i teži ka pripajanju BiH. Kad si čuo da neko iz Srbije sere na svoje srbe u BiH. E upravo nas u Bosni i koči ta naša etnička podjeljenost. Da smo složni imali bi jednu stranku i ne bi nam ništa niko mogao. >Nego knjigu u ruke i naštrebaj historiju!!!
pa šta je čoek loše reko,čoek samo konstatuje da u vlastitoj zemlji,tacnije u istočnoj Bosni i u okolini Banjaluke Bošnjaci nemogu da uce vlastiti jezik a Bošnjaci u drugoj drzavi mogu,apsurdno ali istinito i OCAM slazem se s tobom.Sramota za nas ovdje,isto smo p.i.c.k.i.c.e!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Bosanci, Bosnjaci iz Bosne mogli bi puno pozitivnog da nauce od Bosnjaka iz Sandzaka!
Ovi u rs nikako da skontaju da zive u BIH stvarno su glupi ko dodik budi te zahvalni SAD.sto ikao zivite u BiH znate dobro sta je bilo ne budi te glupi
Pa normala da cemo koristiti NAS jezik u NASOJ drzavi kome smeta nek ide
Svakako i Rusini i Bugari i Romi ...ali po nastavnom program Srbije a ne Bosne I Hercegovina.Isto tako Srbi u Sarajevu uce po Alijinom program..kao i Hrvati a kad odes u RS ucis po njihovom programu.Ako ti se ne svidja a ti prnje u ruke pa idi gdje ti odgovara...
Dijasporko ... Hrvati i Srbi u Bosni i Hercegovini su konstitutivni narodi ! I Imaju pravo na svoj jezik ! Nije bitno gdje se nalaze to je njihovo osnovno pravo. A Bosnjaci u Srbiji imaju pravo da uce svoj jezik ukoliko su vecina u datoj regiji/gradu/opstini.
I sada je ovo kao senzacija i svaka cast vladi RS-a na ovome potezu?? Pa ovo je bilo nesto sasvim normalno i nesto sto se zove osnovno ljudsko pravo. Bizarno je sto vec odavno nije bilo ovako.
Dok se bošnjački političari svađaju i kradu, bošnjačka djeca u sred Bosne moraju da uče ekavicu i da farbaju vaskršnja muda, a Bošnjaci Sandžaka se izboriše za Bosanski jezik iako su manjina u Srbiji, e gdje je su oni sad što pljuju po sandžaklijama...???
Hahahaha koji paradoks. Njemu bosanski u po' Srbije moze, meni u sred' Bosne ne moze... A jesmo zalosni tugo moja!! :D
Ne govori se ''hleb'',nego hljeb. Ne govori se ''tisuću'' već hiljada. Srpsko-hrvatski jezik. Ne znam cemu tolika drama,polemika oko tog svega,kad ionako ''bosansk jezik'' ne postoji,samo ga Bošnjaci i SDA promovišu.
Prvi rječnik bosanskog jezika 1631 godine napisao je Bošnjak Muhamed Hevaija Uskufija. Prvi rječnik srbskog jezika 1818 godine napisao/prepisao Vuk Stefanović Karadžić.
Ljiljančiću,bosanski jezik nikad nije postojao,kao ni ono ''lahko,truhlo,mehko'' itd. Prema tome,prvi rijecnik bosanskog jezika nastao je 90.-ih iza rata,a izmislili su ga SDA-ovci,zlatni ljiljani,Alijini sinovi u cilju isticanja Bošnjačke nacionalnosti,Islamske vjere,i nekog ''bosasnkog'' jezika.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koja je razlika između srpskog jezika i bosanskog jezika, osim u nazivu?
Ne govori se ''hleb'',nego hljeb. Ne govori se ''tisuću'' već hiljada. Srpsko-hrvatski jezik. Ne znam cemu tolika drama,polemika oko tog svega,kad ionako ''bosansk jezik'' ne postoji,samo ga Bošnjaci i SDA promovišu.
Veoma mala, Vuk Karadžić se nije pretjerano namučio kada je prepisivao istočno-hercegovački dijalekt Bosanskog jezika, za koji je tvrdio da je najčistiji i najljepši na prostoru Balkana.
kakvim glupostima se ovaj region i ova Bosna bavi to je cudo, dok svijet napreduje i odmice svakim danom sve vise!
sandžaklije govore srbijansku ekavicu a to bogami nije bosanski jezik ni u jednom djelu bih se ne koristi ekavica
Koji je to jezik bosanski? Molim definiciju bosanskog jezika, hvala.
Sto bi rek'o Danis Tanovic: "DA LI TEBI vatice, PO DJAHKAD, NA SABAHU, CUNA PADNE NA PAMET?!"
Zasto reci ne Europskoj uniji http://tinyurl.com/zastonebih
Ovo je samo jedan trik kojim se dodatno želi utemeljeti srpski jezik u BiH, pa kad im kažeš da maternji u BiH može biti samo bosanski i ne može se srpski i hrvatski izjednačavati sa njim, onda će ti reći "pa kako onda sandžaklije u Srbiji mogu imati bosanski". Stvar je jasna, u BiH maternji može biti samo bosanski, u Srbiji samo srpski, u Hrvatskoj hrvatski jezik, bilo kakvo mješanje jezika je totalno neutemeljeno.
To stoji i kad das ovim gmizavcima iz HZHB njihovog preCtavnika stvari mogu ic naprijed. Pitam se samo dokle ce Bosnjacki politicari da zale za vojnim rezultatima iz 90ih.