{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada Srbije i Skupština Kosova prihvatili sporazum o normalizaciji odnosa

A
Anadolija
22.4.2013. u 11:10
23
5
Vlada Srbije i Skupština Kosova prihvatili sporazum o normalizaciji odnosa
23
Vlada Srbije i Skupština Kosova prihvatili sporazum o normalizaciji odnosa
Foto: Anadolija
Vlada Republike Srbije prihvatila je na današnjoj sjednici prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, postignut u dijalogu o Kosovu u Briselu, saopćeno je na zvaničnoj internet stranici Vlade Republike Srbije, a prenosi dopisnik agencije Anadolija.
Srbijanska vlada je, kako se navodi u saopćenju, naložila ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade da preduzmu potrebne mjere i aktivnosti radi implementiranja sporazuma, "kao i da nastave sa primjenom već postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji".

Srbijanski premijer Ivica Dačić je nakon odluke Vlade, kako navode srbijanski mediji, telefonom o prihvatanju sporazuma obavijestio evropsku visoku predstavnicu za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, koja je posredovala u dijelogu između Beograda i Prištine.

Rano jutros Skupština Kosova dvotrećinskom većinim također je usvojila Rezoluciju o prihvatanju sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji su u petak u Briselu parafirali premijeri Kosova i Srbije Hashim Thaci i Ivica Dačić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: