Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Incko, Tuzi ih. kradu ti brend
Za tih 400mil.KM minusa u Aluminiju moze se napraviti nova tvornica. Samo kad se uskoro pojavi nova privatna(čitaj HDZ) tvornica od tih ukradenih para. Ne bi bilo iznenadenje, posto Covic cuti k'o mumija.
NEMA NIKOGA SADA U MOSTARU???? RANIJE SU BILI SVAKE SEDMICE,PREDSJEDNICA,PREMIJER,MINISTRI,CLANOVI SABORA! SADA JEDINO MAMIC:):):):)
Cujte ovo: "provedba tih mjera pretpostavlja podršku Vlade Federacije BiH." Pod tim misli "Jeftina struja". Firmi nije blokiran racun. Sad firma nece raditi ali ce radnici i rukovodstvo primati plate. Jer bez obzira sto firma ne radi u njoj jos ima vrijednosti. Na taj nacin ce se izmusti onih famoznih 44% vlasnistva federacije i firma prodati onima koji su je muzli i to parama koje su izmuzli iz firme. Cijena ce biti simbolicna "za lizalo" "jedna marka"..
Plenković proučio El Fatihu nad sudbinom Aluminija.
Cujte ovo: "provedba tih mjera pretpostavlja podršku Vlade Federacije BiH." a ta se podrska ocekuje u tome da Aluminij dobija jeftinu struju. Ma nemoj! Najbolje da dobijaju dzabe struju i da im se niko ne mjesa u rukovodjenje. I budala bi sa takvim predpostavkama dobro poslovao. Bolje ta sredstva usmjeriti poljoprivrednicima. Bit ce bolji efekat.
Aluminij je bio jednonacionalna firma pa neka uvedu jednonacionalne poreze za njihov slucaj. Legitimni Hrvati 99%, a Hrvati i ostali 1%.
Mozda se iznad Aluminija ukaze Sveti Dragan pa ce Aluminij postati svetiste, nije sve crno
Sta ocekivati ako ekonomski ne funkcionise. Nema vlade koja moze pomoci.
KOLIKO VI DUGUJETE BOSNI ZA ISKORISTAVANJE BUSKOG JEZERA
SAMO POKRENUTI ISTRAGU UZ SIPU ANGAZOVATI I MEĐUNARODNU POLICIJU.
I VAMA TREBA PROBUSITI BUSKO JEZERO AKO NE PLATITE DUG BOSNI.
KAKI STE ZA POSUDITI 400 MILIONA VASIM.GLASACIMA IZ BIH .
istina vlada je najveći dioničar taman koliko je privatnim vlasnicima dovoljno da samostalno upravljaju cijelim društvom, da ucjenjuju vladu gubitkom državnog kapitala pri lošem poslovanju. kako je poznato i kako nam je do sad kazivano, dok je vršena pretvorba iz našeg u privatno vlasništvo, vlada treba da obezbjedi samo ekonomski ambijent, a privatna inicijativa i slobodna konkurencija su ključ uspjeha. otkud sad da se vlada miješa u poslovanje privatnog društva.
Nema nista,samo sto je vlasnik obje elektroprivrede koje su gubitnici na Aluminiju a jos plus su vlasnici 44%. To znaci da je vlada najveci gubitnik a kad vlada gubi onda ispastaju poreski obveznici itd itd. Motaj kablove,gasi mjesalicu
Izraziti zaljenje i zabrinutost je Inckova fora. Izmislite nesto originalnije.
Super mi je sto je HDZ-u prioritet osigurati radnike. Bas me zanima kako ce naci poslove za 900 ljudi s prosjecnom platom od 3000 KM? Cisto sumnjam da ce radnici pristati na nesto manje, obzirom da vecina ima kredite koji su sigurno preko 1000 KM. Sretno Cova! Izgradi im fabriku od ukradenih para, pa nek rade za 300 KM i onda cemo vidjeti hoce li glasati za HDZ.
ugasila je hrvatska svoja brodogradilišta što gradiše brodove za cijeli svijet, pa niko ne izrazi zabrinutost. nažalost. a šta je sve u bih ugašeno osim aluminijuma do sada hah ne možeš ni nabrojati.