Važne vrijednosti
6

Vlada Crne Gore reagovala na Trumpove prozivke: Danas nije bitno koliko ste veliki ili mali

Klix.ba
Foto: cdm.me
Foto: cdm.me
Vlada Crne Gore oglasila se u povodu izjave predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa za američku televiziju Fox, u kojoj je Crnu Goru nazvao "sasvim malom zemljom" čiji su stanovnici "vrlo agresivni".

"Crna Gora je ponosna na svoju historiju, tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije. To je zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica. Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu, već širom svijeta, zajedno s američkim vojnicima u Afganistanu", piše u usaglašenoj izjavi Vlade Crne Gore.

Ističu da oni grade prijateljstva, a nijedno nisu izgubili, te da su ujedno sposobni da hrabro i odlučno brane i odbrane sopstvene nacionalne interese.

"U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali, nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije. Zbog svega ovoga prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno", zaključili su iz Vlade Crne Gore.