"Sandžak je uz Palestinu"
166

Veliki propalestinski skup u Novom Pazaru, desetine hiljade građana u šetnji za mir

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Na trgu Gazi Isa Beg Isakovića u centru Novog Pazara okupilo se više hiljada građana Novog Pazara koji su htjeli iskazati podršku narodu Palestine.

Mnogi su sa sobom nosili zastave Palestine, kao i parole i transparente na kojima je pisalo "Free Palestine".

Prema procjenama organizatora i izvora iz Policijske uprave Novi Pazar bilo je prisutno oko 30.000 ljudi.

Učesnici su mirnog skupa pružili podršku Palestini držeći palestinske zastave uz parole "Slobodna Palestina", "Sandžak je uz Palestinu".

Predsjednica udruženja “En-Nisa” koje je organizovalo skup Azra Šemsović navela je kako je skup organizovan iz potrebe da se svijetu pokaže da iako je hrabrost stati na stranu dobra, na stranu istine i na stranu pravde, Novi Pazar ima čast što ima hrabre, ima istinoljubive, i ima saopsjećajne ljude.

Ona je navela da se toliki broj ljudi okupio samo kako bi dao podršku Gazi, podršku svim Palestincima. Palestincima muslimanima, Palestincima kršćanima i da bi dali podršku živima, te da se glasno kaže da se ubijena djeca i civili nikada neće zaboraviti.

Na skupu je upućena i dova za narod Palestine, emitovane su i poruke podrške Palestini, a na samom trgu su bile izložene i potresne fotografije razaranja i ubijanja u Gazi.