|

Velika Albanija bit će formirana do 2013. godine

Velika Albanija bit će formirana do 2013. godine
0
S
SRNA
31.10.2010. u 16:20
102
komentara
0

dijeljenja
Velika Albanija bit će formirana  do 2013. godine
Nova albanska država, koja bi obuhvatala Albaniju, Kosovo, dijelove Srbije i Crne Gore, Makedonije i Grčke sa albanskim stanovništvom, trebalo bi da bude formirana do 2013. godine, kaže direktor Instituta za regionalne prognoze u Tirani Koča Danaj.
Na promociji svog lista "Prirodna Albanija" u Tirani, Danaj je rekao da bi Albanci u tim državama trebalo da se izjasne na referendumu o formiranju velike albanske države i izrazio očekivanje da će odluka o tome vrlo brzo biti donesena na Kosovu.

Prema njegovom mišljenju, formiranje ove liste vodi u stabilnost i prosperitet regiona Balkana, kao i rješavanje albanskog pitanja. On smatra da se cilj jedinstvene albanske države može postići mirnim putem, pregovorima sa susedima.

Danaj, koji je bivši savjetnik trojice albanskih premijera, tvrdi da ova ideja ima podršku i međunarodne zajednice i napominje da tome "jasno govori prisustvo predstavnika Danske i Njemačke na skupu u Tirani".

"Ideju formiranja jedinstvene albanske države zdušno podržava prištinsko `Samoopredeljenje` Aljbina Kurtija", rekao je drugi čovek ovog pokreta Liburn Aliju.

Formiranje Liste prirodne Albanije pozdravili su i predsjednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, potpredsjednik Skupštine opštine Preševo Orhan Redžepi i predsjednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, prenosi KIM radio.
Prijavi grešku


Komentari (102)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...