Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve kupljene ddplome treba ponistiti. I sva imena javno objavljivati. A joj bi bio kaos u Bosni.....heheheheh POznajem jednog koji je u ratu i poslije kupio ispite i diplomu lijecnika. (doktorom ga ne zelim nazvati, sramota je to). Taj sada lijeci ljude (prima mito za neke potvrde) i mogu misliti kako ih lijeci. zato treba da se te diplome i kod nas poniste dok nije vise zivotas nastradalo Inace sa tim diplomama moze se samo guzica obrisati u svijetu
Isto ili jos gore bi stanje zatekli kod nas na Saobracajnom fakultetu, pogotovo u vrijeme njegove sive eminencije Sefkije Cekica. Dovoljno je samo da mu procesljaju familiju pa da imaju materijala za optuznicu, a da ne spomnjem direktore pojedinih firmi, kao i naseg premijera Brankovica. Koji je istom dekanu kupio stan u Tesanjskoj za njegovog zeta ili sina, a za uzvrat dobio katedru, magistarski i doktorat.
Na Elektrotehnickom fakultetu u Sarajevu se moze kupiti diploma da se i ne pojavis... samo treba znati prave osobe..
Sta li bi tek bilo kad bi kod nas pocelo ovako nesto??? sve i jedan drzavni univerzitet bi morao biti zatvoren, a svi profesori u zatvoru i sve bi diplome morali ponistiti .....
@realnost U pravu si. A i oni koju su pokusali nesto uciniti bili su kaznjeni.
@ne kontam Profesori u SA obaraju na razlicitim osnovama. Azra Hadziahmetovic na primjer ima problema sa studentima srpske nacionalnosti, to vecina zna. Jedni nacini da se prodju ispiti kod nekih profesora iz prve , nije znanje nego novac.
Svaka cast. Kada bi ovo isto kod nas ucinili, nebi vise imali profesora niti asistenata da predaju. Ja se nadam da ce se ovo desiti sto prije. Svaka im cast, tako se to radi.
da, ljudi ciste svoja govna, a mi cemo po forumima nastaviti pisati kako svi ciste govna... bravo za nas! sjecam se dok sam studirao, 3 studenta nisam mogao skupiti da nesto kazemo=gledali su da udju u supak sto dublje i to na tvoj racun... pitanje je sad u bih, jesmo li svi govna ili samo pojedinci?
SVAKA IM CAST HRVATI SE MALO POMALO CISTE OD GOVANA
mene samo interesuje kako neko ima obraza otici platiti ispit,i kako ti profesori imaju obraza primiti taj novac...bas me interesuje kako tece taj postupak,nije valjda da samo dodju i u plavoj suskavoj koveri ili u indeksu donesu pare,ili je to vec malo kompikovaniji proces
Ima toga i kod nas puno vise! Zadnji primjer je privodjenje glavnog saradnika profesora sarajevskog pravnog fakulteta na odsijeku u Tuzli. Cak su i studentice pristajale na seks u zamjenu za ispit ili se sve placalo novcem. To je vec godinama javna tajna ali izgleda su im sada stali u kraj. Ja bi im uz odredjenu kaznu zatvora dozivotno zabranio uposlenje u obrazovnim ustanovama.
Svaka cast CRO!
tako ne rade samo sokci, u Bosni se takodje prima mito samo sto nije trenutno u prioritetu da se gubi vremena oko toga...ima na hiljede drugi prioriteta sve gori od gori... I posle nasi balkanci naj pametniji , naj skolovaniji, naj bistriji na svijeti, ali ih niko nece priznati...pa se cude... Nas narod se voli pofaliti, niko na svijetu nam nije ravan... jadni mi!!!
Tako to rade sokci :D - samo ekonomski :D Zdravko Mamic i Njofra je paradigma uspjesnosti na Balkanu :D Hrofa Cincrado je subdigma :D