Preminuo u bazenu
20

U Srbiji uhapšene odgovorne osobe hotela i udruženja zbog utapanja 14-godišnjaka iz BiH

SRNA
Jagodinska policija uhapsila je odgovorne osobe udruženja "Dječija radost" iz BiH čiji su inicijali A.H. (31) i M.H. (52) i odgovornu osobu hotela "Alfa" M.A. (30) u vezi sa utapanjem četrnaestogodišnjeg dječaka iz BiH.

Iz MUP-a Srbije saopćeno je da su oni uhapšeni zbog osnova sumnje da su izvršili teška djela protiv opće sigurnosti, a zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo policija intenzivno traga za, također, odgovornom osobom hotela "Alfa" V.V. (31).

Sumnja se da su odgovorne osobe udruženja propustila dužan nadzor nad djecom, kao i da odgovorna osoba hotela nisu primijenila mjere zaštite na bazenu zbog čega se, kako se sumnja, utopio četrnaestogodišnji dječak iz BiH.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navodi se u saopćenju.

Beogradski mediji prenijeli su da se dječak iz Tuzle čiji su inicijali H.R. utopio u utorak, 17. jula, oko 22.00 sata u hotelu u okolini Jagodine, gdje je sa ostalim učenicima iz BiH bio gost hotela.