Regija
5

U Srbiji u toku opsežna akcija "Grom", meta više stotina dilera

Klix.ba
Širom Srbije od šest sati jutros provodi se akcija "Grom" u okviru koje se privode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa koji se bave distribucijom droge, javlja Blic.

Na osnovu operativnih projcena, očekuje se da će biti privedeno više stotina osoba koje se bave tom kriminalnom aktivnošću.

Kako je "Blic" već ranije pisao, srpskim bezbjednosnim službama poznata su imena svih izgrednika i huligana koji su u nedjelju na lokalnim izborima na sjeveru Kosova lomili kutije, prijetili građanima koji su htjeli da glasaju i presretali ih na putu do birališta.

"Poznato je sve - kada su ušli na teritoriju Kosova, njihova imena, hronološki kada su i šta radili. To nisu nikakvi navijači, već narko-dileri koji se kriju iza navijačkih obilježja i drže čitave tribine, stadione i navijačke grupe pod kontrolom. Svi oni će biti pohapšeni", rekao je dobro obaviješteni sagovornik “Blica”.

Akcija se provodi na osnovu naloga koji je donijet na sjednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti. Rezultati akcije bit će saopćeni tokom dana na press konferenciji koju će održati direktor policije Republike Srbije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.