Regija
0

U Srbiji 46 osoba uhapšeno zbog zloupotrebe službenog položaja

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
U Srbiji je u policijskoj akciji "Skener" uhapšeno 46 ljudi osumnjičenih za pranje novca, davanje i primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su uhapšeni osumnjičeni da su oštetili budžet Srbije i Pokrajine Vojvodine, kao i budžete opština za više od sedam miliona eura.

On je naveo da je među uhapšenima 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije osumnjičenih za primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara (oko 25.000 eura), te sudija za prekršaje u Guči.

Među uhapšenima je i službenica Fonda PIO koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima, čime je budžet oštećen za 4,5 miliona dinara (oko 37.000 eura).

Stefanović je rekao da je borba protiv korupcije veoma važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionisani i snositi odgovornost.

Na pitanje da li među uhapšenima ima opštinskih funkcionera i da li je riječ o novcu narkobosa Darka Šarića, rečeno je da trenutno ne može da se kaže kome tačno novac pripada, ali da svakako potiče od trgovine narkoticima.