Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Beograd Republika!!!! podrska beogradskom pašaluku
Eto Srbalji ode i Vojvodina, ma ne gine vam Beogradski pasaluk,. ha ha ha ha ha haLY
NEPARLAMENTARNA STRANKA? hahaha!!! Dovoljnio receno. Pa ako je jedan LSV u Vojvodini jedva presao cenzus, sta bi ovi tek osvojili. A u skupstini pokrajine vecina naprednjaci i demokrate, beogradske stranke. Plakat moze zalepiti svako, mogu i ja sutra u bilo kom gradu. A sta je stavom vecine kojeg odrazavaju mesta u skupstini? Hajte se malo urazumite ;) Pozdrav iz Novog Sada, suncano danas :)
"Ma nema od toga ništa.", "Nije raspoloženje takvo.", "I tamo su Srbi kao i u Srbiji.".... Sve ove izjave i uvjerenja me podsjećaju na razmišljanja pre rat, početkom devedesetih u bivšoj Jugi. Ko bi rekao da pored onakvog bratstva i jedinstva nastane onakav džumbus. Nije bitno šta će Vojvođani poduzeti. Kada se odvoje od Srbije, to svejedno neće biti njihovom zaslugom ni aktivnostima. Najzaslužnijij za odvajanje Vojvodine biće upravo Srbija, kao što je bila i za raspad Jugoslavije. Pa koliko puta do sada se dokazalo da Srbi jednostavno ne mogu se pomiriti da im tamo neko drugi određuje kako će biti tamo kod tih istih drugih, pored živog Beograda i Šumadije. Živi bili pa vidjeli.
E oni kad krenu, do Vojvodine nek se ne zaustavljaju.
Mi se tako smijemo Srbima sto im vanparlamenrna stranka zahtjeva odcijepljenje, a kad nama parlementarne stranke svih naroda i narodnosti prijete...
Samo smi radujmo Vojvodjanskim separatistima, a kad ovi iz manjeg entiteta krenu onda sta?
Ko drugome jamu kopa sam ce u nju i upasti. Nemamo se mi Bosnjaci sto radovati sto neki marginalci u Vojovdini zahtjevaju republiku. Imamo mi svoju republiku sa kojom moramo vidjeti sta cemo raditi.
Srbija kao Nokia - sve manja i sve bolji model. Eh kad bi i nasa Bosna takva bila.
Vojvodina Republika, zao mi je sto mi iz BH se nadamo da ce marginalne grupe u Srbiji izdejstvovati dalje cijepanje drzave. Bolje bi nam bilo da gledamo svoja posla i probleme.
Samo je jasno da vojvodjanski secesionisti su usli u savez sa nacionalistima u regiji. Cijepanje Srbije moze dovesti samo do negativnih konsekvenci za sve nas.
Mani se ti Vojvodine i Srbije. Gledaj sebe i svoje dvoriste. Nije ti mesto u tudjem. A ideje o ekstremizmu i separatizmu daj primeni u svojoj kuci.
Uopće ne razumijem otkud pominanje jezika i pisma, kada su u APV zvanični srpska ćirilica, mađarska i rusinska latinica, kao i hrvatska latinica. Tamo gdje Slovaka, Rumuna, Bunjevaca itd. ima 15 ili više % i oni mogu da ravnopravno koriste svoj jezik i pismo shodno Zakonu koji reguliše tu oblast. Status APV definisan je Ustavom kao autonomna pokrajina koji je neotuđiv i neovdojiv dio Srbije, a oni koji zagovaraju federalizaciju i separatizam, trebalo bi biti krivično gonjeni jer nijedan ozbiljna država koja drži do sebe ne bi to trpjela.
O kakvom ti bosnjackom narodu u Vojvodini pricas. Uzmi geografski atlas, pa prvo lociraj gde je Srbija i koji deo Srbije je Vojvodina. Ako nemas knjiga guglaj Vojvodinu da bi videla nacionalne manjine koje tamo zive. Kakvi crni Bosnjaci?
Sto se petljas gde ti mesto nije. Gledaj se svog dvorista. Mani se Srbije. I Vojvodine koja je njen neotudjivi deo.
Vojvodina je oduvek bila i bice deo Srbije.
Da nije ova nova Vojvodjanska partija glasogovornik Demokratske stranke. Ne bi me cak cudilo ni da je DS nju osnovala.