Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne razumijem, ili sam propustio trenutak u istoriji od 1990 pa nadalje. Da li mi netko moze reci, kada je to Hrvatska napala Srbiju?
Da mi je tvoju glavu bar na dva dana, da se ko covjek odmorim.
Rekao covek kako jeste Sloba i Njofra se napunili novaca sada njihovi potomci lade jaja po Rusiji i belom svetu a narod se prepucava ko je kriv i ko je kome vise zla naneo!!!!
Vidjeti srpskog pravnog zastupnika kako spušta pogled sinoć kada je davao izjavu-neprocjenjivo. A mislim i da puno govori o srpskom položaju u ovom suđenju.
Da se razumijemo, RH tj. jedan dio političara i naroda se jest ponio sramno i zločinački prema BiH, alu usporedbe sa Srbijom nikako ne stoje. Zašto? Pa jednostavno stoga što za to nije postojao nikakav plan, bar ne onaj službene politike, ali još i važnije da nikada Tuđman, što god tko mislio o njemu, nikada nije pobijedio na izborima na takvoj političkoj platformi. U prijevodu nije nikada dobio legitimitet hrvatskog naroda da to uradi. Pa ie zbog toga sve što je želio, radio ili pokušao to morao kriomice. Srbija je, potpuno suprotno od toga glasala za Miloševića dva puta sa po 80% glasova i to nakon što je on jasno izrazio svoje namjere da svi Srbi žive u jednoj državi što je značilo otimačinu tuđe zemlje. Dakle, glasanjem za to Srbi su u stvari u većini rekli da je to i njihova želja čime su preuzeli odgovornost na sebe. I to je ono najbitnije u cijeloj priči, i to stoga što ni dan danas ne postoji jesno distanciranje od takve politike od strane Srbije, niti većine Srba. Zbog toga je ovo suđenje bitno, da ostane zapisano, crno na bijelo, što su uradili zbog eventualnih pokušaja u budućnosti. Nadalje, genocid kao pravna kategorija generalno jest teško dokaziv, ali on se može dogoditi i na ograničenom području i to je zločin, kao što je zločin i genocid u pokušaju. I za kraj, obzirom da je ovo sud koji sudi državama, a ne narodima, samim time što je sud prihvatio tužbu tj. proglasio se nadležnim, jasno je rekao da je Srbija bila umiješana kao i da rat u RH ne može biti građanski.
Ovde mnogim izgleda nije jasno da se radi o kurvi politici. Argumenti i poređenja imaju logike ali nemaju smisla :-)
Naguzi Posteno HR Srbiju Ljudi cekali 20 godina da udju u EU i NATO a sada lijepo tuzba,pa onda odsteta a ako ne uspije tuzba i odsteta e onda ce HR da koci ulazak Srbije u EU narednih 50 godina Tako se to radi,na finjaka uvalise Srbiji bez sudjenja!
Djuro Barbaric bilo kako bilo HR ima aduta a Srbija nema,Adut je taj sto je HR clanica EU i ima pravo glasa kao i svaka druga zemlja EU sto znaci moze da koci ulazak Srbije u EU narednih 50 godina,svidjalo se to nekome ili ne to je tako,isto kao sto je Slovenia kocila HR za ulazak u EU pa HR morala dati i sta jeste i sta nije Sloveniji za ulazak u EU To Srbija vrlo dobro zna pa je zato pokusala da se priblizi HR kroz biletaralne odnose i da smanji mitologiju iz 1991 koju je srbija propagirala dok je slala vojsku po Vukovaru tvrdeci da je HR Ustaska drzava asvi Hrvati Ustase.... I nije to tako davno bilo da se to zaboravlja!
Djuro od dana kada je Europa priznala HR kao Nezavisnu drzavu svaki strani Vojnik i drzava na HR teritoriji su postali Agresor to se tako gleda po pravnim gledistima... BiH moze da tuzi i HR i Srbiju za umjesanost u Rat kao i za Agresiju ali posto je BIH u poziciji koju ni najbolji experti nemogu da razmrse ona tu nema bas neke sanse po pitanju tuzbe protiv HR ili Srbije
Srbija je napala Hrvatsku i počinila ratni zločin, ali osnove za genocid tu nema. Samo jer par priznatih genocida, u Armeniji i Ruandi. Tužba je debilna, za ratne zločine da, ali za genocid nema teorije da prođe...
Poslije toga bi trebala BiH vas obje tuziti..!
Druže HR je osuđena za agresiju na RBIH a SR samo zato što nije spriječila genocid u Srebrenici . Nekom logikom ako gledamo na ovu presudu haškog suda za genocid znači da je vojska Srbije BILA NA TERITORIJI RBIH ALI NIJE SPRIJEČILA GENOCID postavlja se pitanje šta će ta vojska na teritoriji RBIH ali haški sud nema objašnjenja. Velika greška haškog suda ! Volio bih znati gdje su ti sad intelektualci,ekonomisti bošnjački da iskoriste presudu suda za agresiju HR na RBIH i da se traži ODŠTETA ili da rade na ponovnom slučaju tužbe RBIH na SR za agresiju i genocid .
xaris, može i tako, ali bi vi onda HR trebali platiti trošak zbrinjavanja izbjeglica koji su četiri godine bili na teret RH.
hrvati će da senaplate od Genocidaša sigurno, a Vukovar košta milijarde...a naši...uh
E bas tada!!! dobice od tri nauzjduzi!!!!
A mi nismo mogli Srbiju da osudimo...
nase lopove od politicara zanima samo gdje ima dobra janjetina i gdje pjevaju bugarke veceras.. vidis narod se digo a politicar si ceslja damu..nema kod nas nist id mirnih protesta nego baklje motike i pred njihove vile..jednu po jedno spalit do temelja..nikad se revolucija nije osvajala mirnim protestima
Niste imali argumente jer Srbija nije ucestvovala neposredno u ratu!!!!
i jedni i drugi troše nepotrebno pare, ovsje jedino ko je dobar su suci, mislim materijalno.