Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek nam je ziv i zdrav Zuki , ne gotivim sandze ali kako ovaj srbe prca u mozak to je za Nobela :)))
Sandzak je otet Bosni,tako da nas to itekako interesuje,malo historiju prelistati,ne tako davno na Berlinskom kongresu nam otese Sandzak i utrpase u ime drzave Hercegovinu,da nebi bilo nacije BOSANSKE.Zukorlicu nedaj se,uz tebe je Bosna!
NE ZBOG TOG VEC DATUMA KOJI SE JAVLJA A PADA NA MITROVDAN!! MITROVDANSKI DOBROVACKI PRINOS NEMA VEZE SA OVIM.VEC JE DO TOG DATUMA MORAO SVAKE GODINE BITI ISPLACEN!
NE LYPETAJ MAJKE TI,CRKVA U DURA EUROPOSU,GRADU KOJI SU SRUSILI SASANIDI POCETKOM II VEKA(napusten je tad), JE IMALA OLTAR NA ISTOCNOJ STRANI,I FRESKE! ZNACI DRUGI VEK A VEC IMA RAZRADJEN SISTEM FUNKCIONISANJA! SAMA CRKVA SVETOG PETRA U RIMU..TAKODJE! IDEJA DA BI OLTAR TREBAO DA JE NA ISTOCNOJ,JE IZ BIBLIJE,NA ISTOKU CE ZASESTI GOSPOD BOG ISUS HRIST.U ZAJEDNICI ZIVOTA
Nemas ti pojma o krscanstvu, mozda o svetosavlju ali opcenito o krscanstvu slabo! U samom pocetku je oltar bio na zapadnoj strani, ulaz na istocnoj. Poslije 6. stoljeca su okrenuli i pravile su se skoro sve nove crkve sa oltarom na istocnoj strani. Onda su zapadni krscani u kasnijem srednjem stoljecu opet se vratili na gradnju kao na pocetku, s oltarom na zapadnoj strani. Dakle, nauci nesto vise o pravom krscanstvu a ne o mitoloskom srpskom krivom praktiziranju!
srpse reci? mislis slavenske! ej Honda Civic je srpkinja....zavrsava se na -ic! hahaha jaki su vam argumenti Otac vase nacije: “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
e ti si kao krscanin Grgur od Nysse i Grugur od Niziane nisu isti covjek od ovog drugog ima i stariji i mladji, otac i sin, i svi su sveci, i roditelji i djeca, 2 sina i 1 kcerka
@Pretorian Hadalju jedan pretorijanski. Govoris nesto, a vise lupetas. Naravno da vi Srbi koristite bosanski jezik. Pa samo skontaj koliko turskih rjeci u vas Srba ima. Moze se reci da je vas jezik jedna verzija turskog jezika dabome.
SAMO U POVELJI BANA NINOSLAVA NEMA POMENA BOSNJANA! AKO ZNACI POSTOJE SAMO VLAH OZNAKA ZA LATINA,DUBROVCANA I SRBLJINA TO JEST I SAD SRBINA! ILI KAKO I KOJI NAROD PREPOZNNAJU ANALAI FRANACKI,AJNHARDOVE HRONIKE,UGRASKE HRONIKE!... SLABO NESTO POMINJU VAS MUHAMEDE,BOSNJAKE!
Jezik koji Srbi nazivaju -srpskim je iz Hercegovine donesen u Sumadiju, gdje su ljudi pricali Vlaski . Postoje zapisi od Puskina, koji je preveo zapise jednog guslara, koji je navodno bio Srbin, i koji je tog francuza pitao: Vi govorite Iliriski? Znaci tako se tad zvao taj jezik. Poslije su srbi izmislili da je to samo njihov jezik ,sto je naravno glupost, oni su pobjedili i u Kosovskom boju i ch.etinici nisu bili fasisti, iako Nijemci imaju i danas priznanice koliko su para dali Mi.hajlovicu i tako dalje, i u ovom ratu nisu pocinili zlocine, sve dok donedavno nisu priznali za Srebrenicu, a onda dolaze ostale stvari, jezik je juznoslavenski a vi ste ga najlosije naucili
Jesam devojcice jesam verovala il ne. Nego dr.shaban pa bas tako kako kaze tvoj nick shaban objasnjava gramatiku i vokative i lingvistiku! Nego doktore shaban sto ne objasnis tu svetlu presvetlu istinu svim svetskim lingvistima koji bi da se up.isaju od smeha na tvoju konstantaciju! Da cuju jedan dobar vic i da se nasmeju na racun gl.upih bosnjaka! Od vas ukrali ...hahahahahahahaa a ko ste to vi? Gde vam je jezik gl.upane ne skolovani padezi ne cine jezik jeb... te gl.upa tako vec ga cine reci! A da bi imali jezik treba bar 3000 reci dok vi koristite sve Srpske reci i onda jos probate nekoga da ubedite da niste poturceni Srbi hahahahaha kako ste samo gl.upi boze ti sacuvaj al ne gresim vi ste koristili cak 7 ba padeza hahahahahaha A svasta pi... rodi!
Opce je poznato da su srbi koristili samo dva padeza. Koristili su vokativ a koji je drugi padez nisam siguran. Na skupovima i protestima dizali su tri prsta jer su trazili, da im se uvede i treci padez. Hrvati su koristili 4 padeza dok su jedino Bosnjaci koristili sedam padeza.
Sveti Grgur je od 1500 Crkveni naucitelj. A to samo svetac moze biti. Bullcrap argument. A ako Srbi govore Grgur (umjesto Grigorije) onda je to samo dokaz da ste posrbljeni Hrvati. A budi ti lud i glup i misli da su Bosanski kraljevi bili pravoslavci, yeah right, a odani Papi.
Kako posrbice pricaju Bosanski: bio sam u Bosnu, bolestan u glavu (kao ovaj tvrdi iznad), itd. Zasto nemaju pojma? Zato sto Srpski je ustvari imao samo 2 padeza. Ovo ostalo su ukrali od nas. Niste dobro naucili Bosanski, vratite se u osnovnu!
Jaooooo HAHAHAH Zbog Mitrovdanskog prinosa vi mislite da je Tvrko slavio Mitrovdan. Provala mjeseca....hahhaha
“O svetom Savi” iz beogradskoga Pravoslavlja: “I mi, kao i Nemanja, ujedinili smo zemlje, pa se mučimo kako da ujedinimo i duše njihovih stanovnika, da nam država bude čvrsta i dugoveka. Sve je slično, samo što je danas veće nego u vreme Save i Nemanje. Nemanja je od Rašana, Zečana, Humnjana i Neretljana pravio Srbe, a mi danas težimo da se po vremenu, od Srba, Hrvata, Slovenaca i mnogih drugih stvori jedna veća, jedinstvena jugoslovenska narodna celina” (v. Pravoslavlje, od 22. siječnja 1970.).
idimo priču o Mateju Ninoslavu kraju sa njegovom poveljom iz 1249. Dubrovčanima te sa nekim primjerima povelja iz Bosne i okruženja u kojima se jasno vidi kakvi su termini korišteni u ugovorima sa Dubrovnikom. U povelji iz 1249. godine se jasno uočavaju tri strane : Matej Ninoslav i njegovi časnici koji su označeni kao “ naši ljudi” su prva strana, Dubrovčani ( pod svojim Dubrovačkim imenom!) su druga strana a treća strana su zajedno Srbi i Vlasi za koje se donosi posebna odredba nakon što su potvrđena pravila između bosanske i dubrovačke vlasti! Treba samo obratiti pažnju na čin