Regija
95

Treća stranka po snazi u Hrvatskoj poručuje: Vrijeme je da i mi raspišemo referendum o napuštanju EU

Klix.ba
Živi zid, trenutno treća stranka po snazi u Hrvatskoj, na svojoj zvaničnoj Facebook stranici pozdravila je Brexit i zatražila da i Hrvatska uskoro raspiše referendum o napuštanju EU.

"Velika Britanija je napustila EU. Kreće raspad Evropske unije! Vrijeme je da i Hrvatska raspiše referendum za napuštanje Evropske unije i da svi političari koji su nas u nju na prevaru uveli za to i krivično odgovaraju", stoji u Facebook statusu Živog zida.

"Danas je demokratija i volja naroda odnijela veliku pobjedu protiv centralizirane bankarsko-birokratske antidemokratske tvorevine po imenu Evropska unija. Bogatstvo naroda dolazi od slobode. Samostalna država bez diktata, kvota i direktiva iz Moskve ili Brisela uz dobre veze sa susjedima i svijetom je model koji treba graditi. Čestitam stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva", napisao je na svom Facebooku Ivan Vilibor Sinčić, lider Živog Zida.

Živi zid do sada je u Hrvatskom saboru imao samo jednog zastupnika. No, prema svim posljednjim anketama Živi zid je treća stranka po snazi u Hrvatskoj, odmah iz a SDP-a i HDZ-a.