Regija
0

Talijanski parlamentarac uhvaćen u krivolovu u Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Talijanski zastupnik Francesco Biavi, visoki dužnosnik stranke Narod slobode Silvija Berlusconija, uhvaćen je u krivolovu kod otoka Palagruža u Hrvatskoj.

Brod Hrvatske ratne mornarice Hrvatska Kostajnica zatekao je jučer kod otoka Palagruža talijanskog državljanina Francesca Biavija u ribolovu bez potrebnih dozvola, a brodica nije imala ni registraciju, objavio je Index.hr.

Biavi je prebačen u policijsku stanicu na otok Vis i izdan mu je prekršajni nalog. Kako piše Index, Biavi godinama ljetuje na Visu, a ove godine je unajmio brodicu kako bi došao do Palagruže. Kada je došao u blizinu Palagruže, s brodice je u more porinuo gumenjak koji nije imao nikakvih oznaka te nije imao vinjetu. Talijan je krenuo u ribarenje, kada ga je zatekla patrola mornarice.

Iz splitske kompanije, koja je iznajmila jahtu, potvrdili su kako gumenjak na kojem je uhapšen Biava nije dio standardne opreme jahte te da nemaju ništa s tim. Navodno je gumenjak u vlasništvu talijanskog zastupnika, koji ga je dovezao iz Italije.

Tokom privođenja Biava se nije pozivao na to da je član Talijanskog parlamenta. Određeno mu je da plati 500 kuna kazne zbog nezakonitog ribolova, na što ima pravo žalbe.