Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodine Tadiću, vi kao predsjednik Srbije ama baš ništa ne možete učiniti na Kosovu. Jedini način da se dole riješe stvari je sila. Dakle Slobina oprobana taktika. Međutim, vi nemate snage za novi rat, prvo zato ako bi se NATO uključio vi bi definitivno prošli ko Irak 2003 a 1999 vam je bila iračka 1991. Dakle vi morate konačno priznati poraz na Kosovu, i ne lagati prije svega sebe. Okrenuti se Evropskoj uniji priznati nezavisno Kosovo a Srbima na sjeveru preporučiti konačno odseljenje u Vojvodinu ili npr Šumadiju. Uglavnom dole nemate šta tražiti jer Albanci su posao završili. Decenijama ste griješili i bježali sa Kosova u SAP Vojvodinu, otimali kuće Nijemaca i Mađara nakon 2 svjetskog rata, a mislili ste da Albanci nikada neće postati jaki i mnogobrojni. Eh pa zeznuli ste se opasno, sad gospodine Tadiću nemojte srljati u nove avanture koje će vas koštati još gubitaka teritorije. Mora prevladati glas razuma nad fašizmom koji vas je odveo u sigurnu propast.
A sta cekati i nadati se od srpskih fasista i terorista na celu da Borisom Tadicem............osim lazi, agrsije i totalitarizma............. Srbija je jedna banda fasista i mosntruma.
ZIVJELA NASA KOSOVO REPUBLIKA !!!
ma sta hoce tadic kosovo je NEZAVISNO i moze tadic da pjeva kome se tamo nesvidja nek se seli,vrlo jednostavno to vazi isto za BOSNU I HERCEGOVINU kome nije lijepo BYE BYE a sto se tice RS-a nece vas dugo biti SIGURNO,a o nezavisnosti RS-a SAMO SANJAJTE NACIONALISTI i SELITE se U \" VELIKU SRBIJU\" ha!!!!
Realno bi bilo najbolje da se neko toj terorističkoj genocidnoj kvazi-naciji nayebbe mile majke pa da smo mirni sljedećih 500 godina.
Zaista se Srbija predstavlja kao glavni remetilački fakto na Balkanu. Zašto je to tako, da li neko može objasniti. Tadić, Jeremići i drugi uporno vuku opoteze destabilizacije, mada često ali samo deklarativno, naglašavaju kako su za neka mirna rješenja a ovamo kuhaju sa srpskim zajednicama koje žive u BiH, na Kosovu, Crnoj Gori.... pa dokle majkumu, nismo mi budale da to ne vidimo i ne kontamo... Sikter od Bosne!
E pa ako se potpisuješ kao realnost, trebao bi se tako i ponašati. Glupo je porediti Kosovo i BH entitet RS. Ako si išao u školu prije agresije na BiH trebao bi znati da je Kosovo bilo autonomna pokrajina kao i Vojvodina (+6 republika) sve dok beogradski režim balkanskog krvoloka i Haškog optuženika političkim inžinjeringom nije ukinuo autonomiju i instalirao svoje organe. Danas je stanje vraćeno na prvobitno i Kosovo je država. Bh entitet rs je silom (agresijom Srbije, entičkim čišćenjem i genocidom) uspostavljen kao \"srpski prostor, na teritoriji na kojoj do tada nikada nije postojao, a da ne bi postao trajna kategorija, u Dejtonu je definisan kao multietnički entitet u kome će se vlast uspostaviti po nacionalnoj strukturi popisa stanovništva iz 1991.g., upravozato kako se rezultati etničkog čišćenja i genocida ne bi verificirali u liku tvrovine koja se samoproglasila srpskom republikom na teritoriji međunarodno priznate države BiH.
Zamislite ovako, kada bi Bošnjaci u Sandžaku, istakli zahtjev da budu dio BiH, da država BiH formira neke isntitucije u Sandžaku i kada bi Srbija pošla da uspostavi svoju vlast oni se ograde barikadama, zatvore puteve, ne priznaju vlasti Srbije...... Da li bi u tom slučaju Tadić, poteze državne vlasti smatrao jednostranim akcijama? Nije mi jasno o kakvom više dijalogu sa vlastima države Kosovo predstavnici Srbije govore. Nemisle valjda da mogu postaviti svoje organe vlasti u drugoj državi, a kad je tako, kakva je svrha razgovora? Državno rukovodstvo Kosova će urediti stanje u državi onako kako se u Skupštini Kosova dogovori. Pa ako srbija i ne priznaje državu Kosovo, mora uvažiti činjenicu da ga priznaje pola svijeta i da ona nema ama baš nikakav utica na uspostavu vlasti na Kosovu.
Realnost je da i Republika Srpska moze da se pripoji Srbiji..Ako moze Kosovo dobiti nezavisnost moze i Republika Srpska sto da ne... Iste arsine za sve pokrajine u svijetu ne samo na Kosovu...i Metohiji... Sbi su konstutivan narod u Bosni,1941 su bili vecina u Bosni.
STOP serbskoj barbariji i terorizmu ZIVJELA DEMOKRACIJA...!!! D E M O K R A C I J A...!!!
ZA SRBE JE NAJBOLJE PODMAZATI I NAPUNITI TRAKTORE PA PUT SUMADIJE!
@lijepa_vijest, haveru nemoj me pogresno shvatit, al imal ti zena sestru da se i ja zaljubim :D, nek je hairli ta sara, sad ti viza samo za afganistan treba, a ne vjerujem da si tamo planirao uskoro :)
Najbolje rjesenje je mirnim putem gosp.Tadicu,ako to i stvarno iskreno mislis.
Tadic je ILUMINAT (REPTIL) kao i Tachi, kao i Josipovic, kao i Djukanovic, kao i Izmetbegovic, Silajdzic...Sve su to DOBRE SLUGE ZLIH GOSPODARA KOJI K.RV NARODA DONOSE NA ZTVENIKE ILUMINATA I MATRIXA.......
Konacno! Dobio sam Izraelsko drzavljanstvo, zena mi jevrej a ja muslim.
@realnost lajk od Srbina iz Beograda.
Sjeverno Kosovo pripojiti Srbiji, a Presevo i Bujanovac pripojiti Kosovarima, i zadovoljni i jedni i drugi. Amerikanci nece nista izgubit posto Bondstil nije na sjevernom djelu.