Regija
0

Strašno nevrijeme u Virovitici, pijavica odnijela krov vatrogasne zgrade i pumpu

Klix.ba
(Foto: Informativni centar Virovitica)
Pijavica koja je u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima poharala Viroviticu i Pitomaču u Hrvatskoj, odnijela je krov zgrade u kojoj su smješteni vatrogasci.

"'Došlo je brzo, sve se treslo. Počelo je oko 18.25 i trajalo je nekoliko minuta", ispričali su zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe JVP Virovitica Anto Tutić i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Ivan Cmrečnjak, javlja Informativni centar Virovitica, prenio je Dnevnik.hr.

Virovitički vatrogasci, prema onome što se moglo vidjeti po mraku – najteže su stradali. Njima je pijavica koja je na trenutke udarala i više od 100 km/h odnijela krovište sa središnje zgrade.

Osim toga, odvaljena su ulazna vrata i bačena na vatrogasno vozilo. U Gornjem Bazju drvo je palo preko ceste, u ulici Petra Krešimira drvo je palo na kuću. Drvo je srušeno i kod Centra za socijalni rad u Virovitici, kao i u Strossmayerovoj ulici. U Rogovcu je palo drvo preko ceste koje je pritom zakačilo žice od struje.

Pijavica koja je pogodila i Pitomaču, pogodila je benzinsku stanicu i gotovo je "raznijela". Prilikom udara vjetra, oštećena su i dva privatna automobila i jedan kamion. Na sreću nije bilo povrijeđenih, a benzinska pumpa do daljnjeg je zatvorena.