Komentari (312)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prisvajate vi i Ivu Andrica, pa opet nikom nista...
@666_999 covjek ba pobjego iz ovog cumeza tzv. Balkan , libo ha raccku i za Hrvatski i Srbiju , voli struju i to radio
@666_999 a AIve Andrica se ja odricem javno, taj covjek koliko je ideolosko zlo posijao ...srbi mucenici i pacenici a muslimani vazda nesto kolju , nabijaju na kolac, piju pa tuku djecu ...prvatno mislim da su mu chetnici sredili Nobela da ga udba ne moze roknuti, jer gdje ces nobelovca
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Da je N.Tesla kojim slucajem zivio u hrvatskoj zavrsio bi u Jasenovcu kao starac s obzirom kako je skoncalo srpsko stanovnistvo tog kraja. To je jedino izvijesno.
Hrvatska nije i postojala kad se rodio Tesla. Ceo svet zna da je on Americki Srbin.Po ustaskoj logici, 18 imperatora rodjenona tlu danasnne Srbije su Srbi? Ban jelacic, rodjrn u N.Sadu je Srbin? Celu porodicu mu pobili u WW2, kucu mu dvaput porusili. I sta sad ga svojataju, jer su boranija bez obraza, ljige jedne konjusarke.
nikola tesla je bošnjak ;)
Covjek rodjen u Austro Ugarskoj..treba ga patentirati.
ovi rvati isrbe suludi ko Teslina polifazna strujo
na slici, tj na kipu Tesla drzi ruke i uchi bismillu. dakle, Tesla je nedvojbeno Bosnjo.
Tesla je Amerikanac. Tamo je najduze zivio imao je americko drzavljanstvo. To sto je rodjen u srpskoj familiji na podrucju danasnje Hrvatske je manje bitno. Amerika je napravila od Tesle to sto je bio a ne Srbija i Hrvatska.
Da je Tesla ostao na našim prostorima krajnji domet bi mu bio lemilica, razvlačenje tel. kabla i slično što je i radio kod nas. Čovjek otišao razvio svoj potencijal i to je to.
Puno pravo na protest cojk rodjeni srbijanac
Dokle sve može da dobaci kulturološka i nezamisliva nacional, fašistička, sposobnost jednog ministra i njegove svite u Srbiji???? Idioti, Nikola Tesla nije svojina Srbije. Majmuni, Tesla je svojina Čovjenčanstva na kugli zemaljskoj! Fuj fašističkim kretenima!
Nikola Tesia je hrvatski garđanin, rođen u Hrvatskoj gdje je odrastao i postao američki naučnik. Što potiče iz pravoslavne porodice nemože za to Srbija polagati na njega pravo. Što se u Srbiji ne otimaju za čuvenog četnika popa Đujića, Milana Babića zubara koji se odjesio u Hagu koji su takođe iz Hrvatske.
Mislim da je Tesla iz Bužima 💪💪
HOĆE LI ROĐENI SRBIN U NJEMAČKOJ BITI SRBIN ILI NIJEMAC?
Srbi su tvrdili i da je i Lika njihova pa "bežanijom" dokazaše da nije. Teslina kuća je u Lici.
Ameri su pokrali njegove patente pa se opet ne bune tko jebe ethnos
Prisvajali ste i vi Slavoniju, Liku, Dalmaciju pa sve do Karlobaga