{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija prodaje više od 1.500 službenih automobila

S
5.2.2015. u 17:54
15
68
Srbija prodaje više od 1.500 službenih automobila
15
Srbija prodaje više od 1.500 službenih automobila
Vlada Srbije
Vlada Srbije odlučila je na sjednici da posredstvom javnog oglasa proda 1.583 automobila u svojini Srbije, i zatražila od svih državnih preduzeća da primijene iste ovakve mjere uštede.
Ova odluka donesena je s ciljem provođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Vlada je uputila zahtjev svim javnim preduzećima u Srbiji da primijene ovakve mjere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Od automobila planiranih za prodaju, biće prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti do sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: