Bit će još
307

Srbija poslala medicinsku opremu Italiji, iz Beograda odletjela četiri aviona

A. B.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" otpremanju medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa koju je Srbija poklonila Italiji.

Telegraf.rs piše da su s beogradskog aerodroma poletjela četiri aviona Air Serbia u 13:00 sati.

U trenutku polijetanja aviona, na aerodromu su bili prisutni predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministrica za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

Vučić je rekao da danas lete četiri aviona, u nedjelju dva i u ponedjeljak još dva.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

"Naša pomoć nije mala i ovo je roba koju smo mi kupili i novcem građana Srbije platili i koju dajemo našoj braći i sestrama u Italiji. Mi smo svoje magacine snabdjeli. Poslano je dva miliona hiruških maski, dva miliona epidemioloških maski, milion rukavica. Možda smo mogli i više, ali ovo je gest da pokažemo koliko nam Italija znači. Srbija ima dovoljno opreme, zato mislimo da je sada najvažnije da to damo i pomognemo našim prijateljima Italijanima", kazao je Vučić.

Ambasada Italije u Beogradu je saopćila da sa zadovoljstvom najavljuje "velikodušnu donaciju Republike Srbije Italiji" u vidu medicinske opreme.

"Ovaj materijal će biti od velike pomoći za sve one koji se još bore u Italiji. Želim svima da se zahvalim naporukama solidarnosti. To mnogo znači i meni i Italiji", kazao je ambasador Italije u Srbiji.