Regija
4

Srbija: Držao tri žene kao robinje i tjerao ih na prostituciju

FENA
Viši sud u Smederevu osudio je Gorana Maksimovića (52) na pet i pol godina zatvora zbog trgovine ljudima.

On je držao tri žene zatočene u svojoj kući, i uz prijetnje i batine, tjerao ih na prostituciju. Kako se navodi u obrazloženju presude, u pitanju su sestre D. N. (21) i Z. N. (23), kao i tridesetosmogodišnja M. T. (38) iz Smedereva. Koristeći lošu materijalnu situacija žena i znajući da su ovisnice o alkoholu i opijatima, podvodio ih je mušterijama, tvrdilo je tužiteljstvo.

Odvozio ih je na ugovorena mjesta, a potom vraćao svojoj kući. Prijetio im je ubojstvom i praktično ih držao kao robinje, pišu Večernje novosti.

Boravak u svojoj kući i ishranu uvjetovao je zahtjevom da se D. N. prostituira, dok je Z. N. izabrao da udovoljava njegovim seksualnim potrebama. Riječ je o sestrama koje su, nakon svađe s ocem, riješile da napuste kuću, te ih je Goran primio kod sebe. Žene je čak i izvodio na tržnicu gdje ih je nudio prodavačima.

Inače, osuđeni je bio korisnik socijalne pomoći, bez stalnog zaposlenja.

"Imajući u vidu težinu kaznenog djela i dobru suradnju s nadležnim institucijama, smatramo da je postupak okončan brzo i efikasno", kazao je sudac Marko Jocić.

Za nepuna tri mjeseca saslušano je sedamnaest osoba, od kojih trinaest svjedoka koji su koristili usluge ovih žena. Među njima su bili različiti profili, od prodavača na tržnici do dobrostojećih ljudi.

Optuženi se branio tvrdnjama da je žene držao u svojoj kući "kako bi im pomogao".